Política

Biar posa en marxa el Pla Reactiva 2022 amb ajudes de fins a 3.000 euros

NP. 12/08/2022. L'Ajuntament de Biar ha aprovat la convocatòria d'ajudes a empreses, denominades “Pla Reactiva Biar 2022″, dotades amb un pressupost de 34.044,00 euros. L'objectiu d'aquestes és minimitzar l'impacte econòmic que la COVID-19 està suposant sobre pimes, micropimes, xicotets autònoms i professionals. L'anualitat 2022 està destinada a sufragar les despeses corrents. La convocatòria estarà oberta fins al 4 de setembre i aquest programa compta amb el finançament de la Diputació d'Alacant.

Els sol·licitants de les ajudes hauran d'aportar necessàriament la documentació per a demostrar que la seua facturació des de l'1 de juliol de 2021 i fins al 30 de juny de 2022 d'enguany és inferior o igual al mateix període de 2019. L'ajuda establida en aquests casos és de 3.000 euros per sol·licitud.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha indicat que “sabem que les empreses continuen patint els efectes de la COVID-19, per la qual cosa ens hem adherit al programa de la Diputació Provincial”. “Amb aquesta acció volem donar suport als empresaris i empreses de la localitat que faciliten la creació d'ocupació en uns temps de tanta dificultat”.

Els conceptes subvencionables d'aquestes ajudes són:

- Les despeses de consultoria i assessoria.
- Les despeses de contractes de subministrament d'energia i aigua del local de negoci, referits necessàriament al local de negoci i/o activitat.
- Les despeses de servei de telefonia i internet referits necessàriament a l'activitat.
- Les despeses mensuals de contractes de serveis de seguretat del local de negoci.
- Les despeses de contractes de manteniment d'equips afectes a l'activitat.
- Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició del local de negoci, havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda. No és subvencionable la quota d'amortització (només la quota d'interessos).
- Les primes d'assegurances del local de negoci i/o del vehicle comercial va afectar l'activitat empresarial, havent de figurar com titular la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda.
- El lloguer de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat.
- Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda.

Fent poble

Cristóbal Barceló i Gloria Barceló les dues cares més visibles de Projectes en Fusta, una de les empreses més punteres a tots els nivells dins del sector de la fusteria, concedeixen aquesta entrevista per a Biar Digital. Pare i filla, procedents de La Canyada, es mostren "orgullosos" pel reconeixement de millor estand recentment obtingut a la Fira del Moble de Yecla en la seua LX edició. Al llarg de l'entrevista es fa un repàs evolutiu dels seus quasi 30 anys de vida en els quals l'empresa, amb una constant transformació, ha establert un model de referència en el sector gràcies a la seua filosofia "d'arquitectura i disseny d'emocions". Últimes entrevistes

Més informació

 • La portada: Projectes de plantes fotovoltaiques a Biar

  L'editorial: signada per Eduard Garcia Molina

  #labibliorecomana: recomanacions literàries de la mà de l'Agència de Lectura

  Destrellataes: "Biar serà cap comarcal de Correus"

  La xarraeta de la Cavalleria: Paraules o expressions biarudes (no necessàriament normatives) en perill de desaparèixer

  La Vinyeta d'Eloy Alemañ Navalón: La troballa de les cartes

 • Cada mes anunciem a través de les xarxes socials on tenim presència (Facebook, Twitter i Instagram) i al web l'eixida al carrer d'un nou número, que podreu adquirir al preu d'1 € en la Papereria-Llibreria Vilar de Biar.

  O bé fent-vos subscriptora o subscriptor de Biar Digital i vos el reservaran cada mes.