Una vintena de persones inscrites en el curs de telefonia mòbil

| Eduard Garcia Molina | Tecnologia
Una vintena de persones inscrites en el curs de telefonia mòbil

El passat dilluns 14 de juny va començar el curs de telefonia mòbil per a majors en col·laboració amb l'Associació de Pensionistes de Biar, curs dirigit a persones majors del poble que han volgut iniciar-se en la utilització dels smartphones i que enguany té a Biar la seua tercera edició organitzat per la Regidoria de Serveis Socials, cal recordar que es va començar a realitzar en 2018, i es ve realitzant de forma ininterrompuda, llevat de l'any passat a causa de la situació sanitària. Una formació que ha sigut totalment gratuïta de cara a les vint persones que han volgut cursar-lo.

El curs, amb una duració de deu hores en total està sent impartit per Eduard Garcia, igual que en 2018 i 2019. La idea com s'ha dit va partir en 2018, ja que per una banda des de la Regidoria es va escoltar la demanda dels nostres majors pel que fa a la necessitat d'este tipus d'iniciativa, ja que els seus dubtes respecte a l'ús de la telefonia mòbil és més complicat que siguen ateses en l'àmbit familiar, pel ritme de vida que habitualment portem, així com per la necessitat de dedicar un temps a atendre estes demandes. Per altra banda, des de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Biar també es va atendre la proposta de l'Associació de Pensionistes d'ampliar el temps que es realitza el curs, realitzant-se a partir de 2019 dos hores més de curs, per passar de huit hores de curs en 2018 a deu hores de formació a partir de 2019.

120

Part de les persones que estan realitzant la formació amb Eduard Garcia, responsable del curs

Continguts que ajuden en el dia a dia amb el mòbil

A partir d'ací, les persones que estan assistint en dos grups diferents estan aprenent conceptes bàsics d'utilització del mòbil, com ara el Whatsapp i les seues possibilitats i configuracions, ja que és una app molt habitual, així com altres utilitats, com ara posar el despertador, consultar vídeos o Internet en el mòbil, compartir la ubicació o saber realitzar fotografies o vídeos de forma correcta amb el mòbil, així com administrar l'espai del dispositiu o la galeria, així com guanyar espai en el dispositiu, entre altres. Per part dels alumnes han volgut agrair la iniciativa enguany també, tot esperant que este tipus de projectes continuen.

Grups reduïts i totes les precaucions

Tot i que en este tipus de curs altres anys s'han fet grups reduïts de com a màxim huit persones per millorar l'atenció i l'aprenentatge de les persones participants, enguany i amb més motiu per evitar la propagació de la Covid 19 -tot i els índexs favorables que té Biar- els grups són reduïts. Val a dir que s'han confeccionat dos grups en horari de 16 a 18 h. i de 18 a 20 h. dilluns i dimecres, on l'activitat formativa està portant-se a terme a la Casa de Cultura, concretament a la sala on es realitzen les classes de l'EPA, unes classes que finalitzen el pròxim dilluns.

L'article té 177 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).