Presenten una APP ciutadana per a millorar el poble i que acostarà Biar a les anomenades "ciutats intel·ligents"

| Eduard Garcia Molina | Tecnologia

Este migdia, el saló de Plens de l'Ajuntament de Biar ha acollit la roda de premsa on s'ha presentat l'aplicació per a mòbils Línea Verde, amb la qual es pretén que la ciutadania puga enviar amb senzills passos qualsevol demanda de reparació o consulta a través de l'aplicació i dirigida a l'Ajuntament.

El procés serà molt senzill, ja que si veiem que algun banc del carrer presenta desperfectes, hi ha una farola que s'ha fundit, o alguna vorera estropejada i amb la qual ens podem tropessar, simplement haurem de fer una foto i un comentari i s'enviarà per a que les persones que l'empresa que administra l'aplicació done curs o no a la demanda. A continuació s'enviarà a la Regidoria encarregada de l'àrea i també a l'empresa responsable de la seua reparació, sense que la nostra privacitat quede al descobert.

És per això que durant la roda de premsa l'alcalde Julio Sanjuán ha sigut el primer en prendre la paraula, qui ha reconegut el treball de l'edil de Noves Tecnologies, Ángel Troncoso, afirmant que el poble ha de fer un pas en favor de les noves tecnologies, més quan es tracta d'una aplicació que abandona la unidireccionalitat pel que fa a la informació i demandes de l'administració local.

Ángel Troncoso: "Esta iniciativa neix amb una important vocació ciutadana"

A continuació a pres la paraula el regidor de Noves Tecnologies, Ángel Troncoso, qui ha centrat la seua intervenció en la vocació ciutadana de l'Equip de Govern en posar en marxa l'APP, una app que segons l'edil garanteix la privacitat de qui la utilitze, no recollint-se cap dada de la persona que envie una incidència través d'ella. Troncoso també ha valorat com a positiu el fet que l'administració informe els veïns i veïnes però que siguen també ells i elles qui puguen donar a conéixer possibles desperfectes o millores que necessite el poble, fent que siga un Ajuntament més pròxim a la gent.

L'edil d'Esquerra Unida també ha comentat que s'enceta una campanya publicitària en els mitjans i en contacte amb les associacions per fer arribar a la ciutadania esta nova iniciativa, tot esperant que la gent del poble la utilitze. I en esta línia també ha argumentat que el curs d'utilització de telefonia mòbil per a persones de la tercera edat -que ja es portara a terme l'any passat- també tindria enguany una justificació en aprendre per part de les persones que hi participen a utilitzar també l'APP municipal. Finalment, Ángel Troncoso va aprofitar per agrair el treball dels professionals que treballen en l'Ajuntament de Biar.

Per altra banda, també es va afirmar que per la versatilitat de l'aplicació no sols serà per arribar als problemes amb mobiliari urbà o semblants, sinó que també a nivell de medi ambient o a l'hora de realitzar consultes per exemple sobre la tala d'arbres o altres. En una pla més tècnic, l'edil de Noves Tecnologies va recordar que l'aplicació es podrà utilitzar a partir de demà dijous per descarregar-la des de l'APP Store -per a dispositius iPhone-, com també des de la Play Store -per a dispositius Android-, simplement has d'escriure 'Linea Verde' en el buscador i descarregar-la.

Fins i tot es va recalcar que gràcies a la possibilitat de l'APP de generar informes de l'atenció a les diferents incidències, es podria pressupostar millor a l'hora de realitzar les partides dels Pressupostos Municipals, ajudant-se d'un informe anual de l'aplicació mòbil.

Cristina Hernández: "Es pretén agilitzar els tràmits"

A continuació va agafar la paraula la regidora de Parcs i Jardins, Cristina Hernández, qui va afirmar que des de l'aplicació mòbil el que es pretenia que els tràmits siguen àgils, i que posat que des de les diferents regidories no es pot estar en tot, la ciutadania tindrà l'oportunitat de fer arribar allò que trobe pertinent, sent una aposta per la proximitat a les institucions.

Finalment, la paraula la van agafar el coordinador del projecte Salvador Maciá Sánchez, i l'arquitecte municipal. Per la seua part, l'arquitecte, Miguel Peiró Alarcón va incidir en que gràcies a esta aplicació Biar podia incorporar-se a les anomenades "ciutats intel·ligents". Demanant a la ciutadania un poc de paciència per als primers dies de rodage de l'aplicació pel que fa a la solució de les demandes. La roda de premsa va finalitzar amb una exposició per part de l'empresa, via Skype per donar a conéixer la seua utilització, i un torn de preguntes on els mitjans de comunicació presents en el saló de Plens vam poder preguntar sobre la iniciativa.

Una iniciativa que es presenta amb un contracte de prova d'un any, renovable en un futur, i que ha tingut un cost de 1.400 €, tot i que segons l'edil de Noves Tecnologies este tipus de servei per al poble estaria valorat en uns 2.500 € aproximadament, sent un important estalvi per a les arques municipals.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

L'article té 9 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).