40 xiquets i xiquetes finalitzen el primer mes dels cursos d'estiu d'informàtica

| Eduard Garcia Molina | Tecnologia
40 xiquets i xiquetes finalitzen el primer mes dels cursos d'estiu d'informàtica

Un any més els mesos d'estiu porten nombroses activitats a la nostra localitat per als xiquets i xiquetes que han d'aprofitar el temps estival per a continuar realitzant activitats i formar-se, així com divertir-se i entretindre's aprofitant que fins a setembre no reprenen l'horari escolar. Una d'estes activitats són els cursos d'estiu d'informàtica pràctica que enguany han tingut una molt bona acollida amb un total de 41 xiquets i xiquetes repartides entre tres grups que es van inscriure per a realitzar el curs, i que han finalitzat recentment el primer mes dels cursos en l'aula Infoville de Biar (C/.Torreta).

Els cursos compten amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Biar cedint les instal·lacions per poder-se realitzar així com en la difusió de la iniciativa, unes classes que van començar el passat 2 de juliol i han finalitzat el passat 31 pel que fa al mes de juliol, ja que per a agost s'ha format un nou grup. 

Per la seua banda, la regidora d'Educació, Asun Gregori, ha volgut valorar "la satisfacció per part de la Regidoria d'Educació en la bona acollida que estan tenint els cursos any rere any, ja que venen realitzant-se des de 2016 i enguany és el tercer curs escolar que s'ofereixen des de l'Ajuntament en col·laboració amb l'Àbac". D'altra banda, l'edil va posar l'accent en oferir els cursos durant els mesos de juliol i agost, ja que "no totes les famílies tenen les vacances en el mateix mes i cal oferir esta possibilitat", d'altra banda des de la Regidoria es considera la importància de les noves tecnologies no sols a l'hora de treballar amb elles sinó també pel risc que entranya l'ús de les xarxes socials i altres, posant l'exemple que va utilitzar en la seua xarrada sobre prevenció de l'ús d'estes xarxes el policia local Óscar López "foto subida, foto perdida".

Finalment Asun Gregori va valorar que els cursos d'informàtica només s'ofereixen en estiu degut entre altres a la gran oferta d'activitats extraescolars que es realitzen a la nostra localitat: els cursos d'anglés organitzats dels de l'IES i el CEIP a través de la col·laboració de la Cooperativa Elèctrica, l'escola de música, l'escola de dolçaina i tabal... esperant que els cursos d'informàtica d'estiu continuen durant molts anys al tractar-se "d'un tema molt interessant".

122

Els alumnes que han participat en els cursos enguany estaven entre els escolars que han finalitzat 4t de Primària fins a cursos de l'ESO, una formació on els joves i menuts han estudiat diversos conceptes relacionats amb la millora de la presentació i l'estil de treballs escolars en format Word o Power Point, sobre possibles perills en la utilització de les noves tecnologies per part dels menors, búsqueda de continguts i una correcta utilització d'Internet, o altres continguts d'entreteniment com ara el Photoshop, entre altres.

Finalment, Eduard Garcia, com a responsable dels cursos i docent ha volgut valorar que "gràcies a la confiança de les mares i pares, de l'AMPA així com la col·laboració de les institucions es pot portar a termini a Biar per tercer any consecutiu esta activitat que intenta que els xiquets i xiquetes aprenguen coses noves sobre la utilització de les noves tecnologies sense deixar de banda que el millor aprenentatge és el que es fa de forma amena i divertida", posant també en valor l'alt nombre d'alumnes que d'un any a l'altre repeteixen l'experiència.

Més de mig centenar en total

Val a dir que els tres grups organitzats a Biar dels cursos d'estiu d'informàtica no han sigut els únics que s'han organitzat per part de l'Àbac-Serveis Informàtics i Formació, ja que a la veïna localitat de La Canyada s'ha conformat un grup amb 13 alumnes més que durant el mes de juliol han realitzat els curos, sumant-se als 41 xiquets i xiquetes de Biar han suposat un total de 54 alumnes que han realitzat els cursos en total només durant este mes de juliol. Val a dir que a La Canyada els tretze alumnes continuaran el curs en agost.

L'article té 57 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).