• Inici
  • Societat
  • Tecnologia
  • Més de 40 persones realitzen satisfactòriament el curs de telefonia mòbil organitzat per la Regidoria de Servicis Socials i l'Associació de Pensionistes de Biar

Més de 40 persones realitzen satisfactòriament el curs de telefonia mòbil organitzat per la Regidoria de Servicis Socials i l'Associació de Pensionistes de Biar

| Eduard Garcia Molina | Tecnologia
Més de 40 persones realitzen satisfactòriament el curs de telefonia mòbil organitzat per la Regidoria de Servicis Socials i l'Associació de Pensionistes de Biar

La bretxa digital és una expressió que fa referència a la diferència socioeconòmica entre aquelles comunitats que tenen Internet i aquelles que no, o la diferència entre els "connectats" i els "no connectats". També s'utilitza per a les diferències que n'hi ha entre grups segons la seua capacitat per utilitzar les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), de forma eficaç.

99

Membres dels dos grups de dimecres i divendres amb Eduard Garcia, qui ha impartit el curs

Amb el propòsit de combatre estes diferències i de dotar de coneixements a les persones majors dels nostre municipi respecte a la correcta utilització del telèfon mòbil es va posar en marxa el passat 23 de maig per part de la Regidoria de Serveis Socials en col·laboració amb l'Associació de Pensionistes de Biar, un curs sobre telefonia mòbil finançat per la pròpia Regidoria i que s'ha realitzant en l'aula Infoville (C/.Torreta).

Val a dir que el curs que s'ha dirigit per part d'Eduard Garcia (l'Àbac-Serveis informàtics i formació) i que ha sigut tot un èxit d'organització amb 42 persones que han realitzat el curs de forma satisfactòria. El curs de telefonia mòbil s'ha dotat d'un total de 8 hores repartides entre quatre sessions de dos hores, i per al qual s'han conformat un total de 5 grups d'una mitjana de 8/9 persones cada grup, per tal d'assegurar la qualitat de l'ensenyament en els continguts que s'han aprés per part de les persones participants.

Continguts entre altres com ara  la personalització del dispositiu mòbil, la gestió de l'agenda de contactes, la utilització del dispositiu en situacions d'emergència, la pràctica de bones costums pel que fa a seguretat i estalvi de bateria, l'ús del wi-fi i les dades mòbils i en general l'ús d'Internet.

100

Membres del primer grup organitzat amb Eduard Garcia

Les aplicacions també han sigut una part fonamental del curs, ja que a través d'elles podem ampliar la funcionalitat dels nostres dispositius, treballant continguts com ara la utilització del Google Maps, de la Play Store -per instal·lar aplicacions per exercir la memòria per exemple-, o una de les més utilitzades, el WhatsApp, descobrint als participants en les classes algunes funcions en la seua utilització i configuració desconegudes per a ells i elles, entre altres matèries que han sigut d'estudi durant les sessions que s'han allargat des del passat 23 de maig fins al 15 de juny.

Ángel Troncoso: "En una societat on tot es mou molt ràpid, no podem deixar als nostres majors fora de les noves tecnologies"

Per la seua banda, el regidor de Serveis Socials, Ángel Troncoso, ha volgut valorar que portar este curs avant ha sigut a partir de la demanda dels pensionistes que no trobaven entre les persones del seu entorn a qui puguera donar unes classes i resoldre els seus dubtes pel que fa a l'ús del dispositiu. "En un món on estem acostumades i acostumats a la immediatesa i a la ràpida resposta, sembla que els dubtes de les persoens majors i la paciència que a voltes s'ha de tindre no lliga en el nostre dia a dia", motivant la demanda dels pensionistes a realitzar un curs especialitzat i centrat en estos aspectes.

L'edil també va fer menció dels objectius del curs en declaracions a Biar Digital, mencionant que la diferència que l'edat no havia de ser impediment per poder aprofitar els avantatges que ens donen les noves tecnologies. "En una societat on tot es mou molt ràpid, no podem deixar als nostres majors fora de les noves tecnologies, i este ha sigut el motiu d'impulsar el curs des de la Regidoria de Serveis Socials", ha sentenciat l'edil de l'àrea Ángel Troncoso.

Eduard Garcia: "Treballar per democratitzar l'accés a les noves tecnologies"

A estes declaracions s'ha sumat Eduard Garcia Molina, qui ha impartit el curs, qui també ha valorat l'oportunitat de les persones majors per millorar els seus coneixements en la utilització dels dispositius, que per altra banda s'han convertit en imprescindibles en el nostre dia a dia, posant en valor també l'impuls que s'ha fet des de la regidoria per "donar esta oportunitat a les persones interessades en millorar en l'ús del telèfon mòbil i treballar així per democratitzar la societat pel que fa a un accés igual a les noves tecnologies i combatre la bretxa digital al nostre municipi".

101

Membres dels dos grups organitzats els dimarts i dijous (foto principal).

L'article té 58 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).