×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 721

Pot una impressora 3D construir les nostres cases?

Una impressora 3D pot construir una casa. La companyia xinesa Winsun ha creat impressores 3D gegants que permeten una construcció d'edificis més ràpida, amb menys materials i més barata.

Winsun ha aconseguit construir un bloc d'apartaments de cinc pisos i 1.100 metres quadrats a la Xina fent servir una macroimpressora.

Segons la companyia, actualment es poden construir 10 cases en 24 hores, i la seua tècnica permet estalviar:

El 60% dels materials que s'utilitzen

El 70% en el temps de creació

El 80% dels costos laborals

Per fer-ho possible, l'empresa xinesa Winsun ha desenvolupat impressores amb unes mides de sis metres d'altura, deu d'ample i 40 de llarg. El material que fa servir és una combinació de ciment, residus industrials, com el vidre, i un component d'enduriment. La impressora 3D diposita el material per capes per crear les parts de l'habitatge, i finalment les peces es transporten, s'uneixen i s'instal·len per formar les construccions.

Amb la producció 3D el cost de producció d'una casa és de quatre mil euros i suposa una notable reducció del preu respecte de les que es construeixen amb les tècniques tradicionals del sector de la construcció. La Xina vol obrir-se a altres mercats per estendre aquesta tècnica.

Als Estats Units també han fabricat impressores 3D de grans dimensions amb les quals poden construir una casa de dues plantes en 24 hores. La tecnologia s'ha desenvolupat gràcies al projecte Contour Crafting de la Universitat del Sud de Califòrnia. Combina la tècnica de producció 3D amb elements de robòtica. Les màquines s'acoblen a les parets i poden construir els edificis en vertical. D'aquesta manera, les peces es fabriquen a la mateixa zona de construcció.

El sistema ha estat creat pel professor Behrokh Khoshnevis, que assegura que la construcció 3D permet fabricar edificis amb més capacitat per suportar moviments sísmics.

Les màquines, però, encara deixen feina per a la mà d'obra humana, com la instal·lació de cables, finestrals i portes.

Font: Diari ARA 

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos portem una nova entrega d’Estudiant fora amb Noelia Coloma Navarro, qui ens relata la seua experiència d’… https://t.co/ekiHjz9wP1
BiarDigital 📚Demà diumenge a les 20 h. vos portem una nova entrevista del nostre espai 'Estudiant fora', amb Noelia Coloma Nava… https://t.co/GSjH0nux3I
BiarDigital Este fet significarà un presumible empitjorament del servei que s'ofereix a #Biar, i deixa la porta oberta a una fu… https://t.co/Ja2Dq0nU7r
BiarDigital La incidència se situa a #Biar en 164 casos per cada 100.000 habitants. @GVAsanitat https://t.co/a3Cmq6t04T

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com