• Inici
  • Successos
  • La Guàrdia Civil va identificar una vintena de veïns que es concentraren per protestar contra la visita de Fabra

La Guàrdia Civil va identificar una vintena de veïns que es concentraren per protestar contra la visita de Fabra

| Eduard Garcia Molina | Successos
La Guàrdia Civil va identificar una vintena de veïns que es concentraren per protestar contra la visita de Fabra

El passat dimecres 10 de desembre el president de la Generalitat, Alberto Fabra, va visitar Biar per presidir una reunió de partit amb alcaldes i responsables del Partit Popular (PP) a la nostra comarca. El líder popular va arribar al voltant de les 20 h. a la plaça del Convent, ja que la reunió de treball es realitzaria a la Casa de Cultura, i precisament fou a la plaça on es produïren les identificacions per part de la Guàrdia Civil.

Ja que tot i que no s'havia realitzat cap anunci oficial al tractar-se d'una reunió de partit, prop d'una vintena de veïns i veïnes es concentraren de forma espontània al voltant de la font de la plaça del Convent amb la intenció de mostrar el seu malestar per les polítiques del Partit Popular al front de la Generalitat. Després de l'arribada del president i de que les persones concentrades el reberen amb xiulets i alguns crits de desaprovació, tot i estar rodejats, segons els testimonis, per un nombrós número d'agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia de la Generalitat.

Després que el president valencià accedira a l'interior de la Casa de Cultura acompanyat de diverses autoritats locals i d'altres municipis de la comarca, la Guàrdia Civil va procedir a la identificació de tots els veïns concentrats a les immediacions de la font de la plaça del Convent demanant-los el DNI i realitzant-los fotografies, segons alguns testimonis, indicant que no podien estar allà, tot i que segons la llei si el número dels concentrats no supera les vint persones no pot considerar-se concentració il·legal, com van fer saber als agents les persones que es trobaven allí, tot indicant que es tractava d'una protesta pacífica.

Finalment, les persones concentrades deixaren la plaça del Convent i segons han indicat alguns d'ells a Biar Digital creuen que no hi haurà cap sanció administrativa després de les identificacions.

 

Fotografia: concentració espontània que es va realitzar el passat 10 d'octubre de 2013 a la plaça de l'Ajuntament per la visita institucional del president de la Generalitat, Alberto Fabra, tot i que no va hi haver cap identificació.

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).