• Inici
  • Successos
  • Els veïns reclamen la presència de la Guàrdia Civil per les obres en el carrer Marco

Els veïns reclamen la presència de la Guàrdia Civil per les obres en el carrer Marco

| Eduard Garcia Molina | Successos
Els veïns reclamen la presència de la Guàrdia Civil per les obres en el carrer Marco

Redacció: Veïns i veïnes del Centre HIstòric

Hui a les 08’45 els veïns del carrer Marco han telefonat a la Guardia Civil per aconseguir que escoltaren les seues queixes davant les obres que estan fent-se al seu carrer per part de l’Ajuntament de Biar i la Diputació d’Alacant. Ja fa tres mesos que els veïns van presentar un escrit a l’Ajuntament de Biar sol·licitant la paralització de les obres per diversos motius entre els que destaquen:

  • La substitució de l’empedrat i les pedres de cantera dels escalons per un paviment artificial.

  • L’augment del nivell del carrer tapant alguns escalons d’accés a les cases, cosa que a més facilita l’entrada de l’aigua de pluja.

  • L’escassa informació sobre les obres per part de l’Ajuntament i la falta de diàleg amb el veïnat.

  • La falta d’estudis arqueològics rigorosos.

  • La incoherència de criteris i el poc interés per part de l'Ajuntament de Biar per solucionar els problemes dels veïns i veïnes.

  • Els problemes d’accessibilitat i seguretat de l’obra.

Ahir de vesprada els veïns van tornar a tindre problemes amb l’execució de l’obra després que se sol·licitara la presència del Cap d’Obres i que els responsables de l’obra es negaren a telefonar-li per a resoldre’ls els dubtes. És per açò que els veïns van anar a la Policia Local per intentar que els solucionaren el problema. Però com que no podien fer res més del què ja havien fet en altres dues ocasions, no es va fer cap actuació més. Davant d’aquest problema hui de matí els veïns s’han presentat a l’oficina tècnica del M.I. Ajuntament de Biar per intentar paralitzar les obres, però no se’ls ha pogut atendre. Davant totes aquestes negatives finalment s’ha decidit telefonar a la Guardia Civil que s’ha presentat ràpidament al carrer. Molt amablement els han comentat que concretament eixe problema no era competència seua perquè ells s’ocupen de la seguretat vial en carretera. Ara bé, han fet un informe sobre les queixes i han instat els veïns a denunciar la situació degut a les diverses irregularitats que els afecten. Tot seguit els han acompanyat a la Policia Local des d’on sha telefonat a l’alcaldessa i al regidor d’obres i tots plegats s’han reunit al carrer. Allà l’alcaldessa no ha volgut parlar amb cap representant de la Plataforma d’Amics del Centre Històric, ni amb cap altre representant veïnal. Només s’ha dirigit als veïns afectats de manera individual per assegurar-los que el nivell de l’obra no pujaria per damunt d’on ella assenyalara. Malgrat tot, els veïns no han quedat conformes perquè eixe tema ja s’havia tractat i de nou estava fent-se malament. Així i tot, l’alcaldessa ha manifestat el seus disgust davant l’enrenou i de les queixes dels veïns, perquè per a ella la cosa no és tan greu com per a telefonar a la Guardia Civil.

 

Compromís critica novament l'actuació de l'Ajuntament

Redacció: Compromís per Biar

A continuació reproduïm de forma íntegra el comunicat de la formació nacionalista amb motiu dels fets que han tingut lloc este matí:

Des de Compromís volem manifestar de nou el nostre rebuig davant aquestes actuacions i les maneres prepotents amb què es tracta el veïnat sense atendre al diàleg i al consens. Tot això ocorre, segons entenem, per falta de previsió i per no elaborar un PGOU consensuat pel poble. Per un altre costat, pel que fa a la canalització de les aigües, volem manifestar que el resultat de les obres empitjora de forma notòria el pas de l’aigua pel carrer, contràriament a les afirmacions de l’alcaldessa quan assegurava que tot s’estava executant perfectament. Una mostra són les pedres que s’han hagut de col·locar a les entrades de les portes perquè no entre l’aigua dels ruixats. Això no estava en el projecte, per què s'han col·locat ara? Si s'haguera deixat el nivell del carrer que tenia, o fins i tot s'haguera millorat, no haurien fet falta eixes "pedres”.

També volem assenyalar d’un costat que aquesta inversió hauria estat millor invertida als carrers que unixen Carrer Major i Carrer Barrera que els feia més falta. D’un altra banda, caldria haver consensuat el projecte amb el poble, així com el PGOU.

Des de Compromís també ens interessa saber quina ha estat la destinació de les lloses de cantera que s’han retirat dels carrers i per què s’ha posat un paviment artificial quan el PGOU recomana posar pedres naturals als veïns. No és ètic que al veí se li demane complir la llei i la institució pública faça el que vulga. En el mateix sentit, també volem saber per què no s’ha respectat l’empedrat tradicional tan característic del nostre poble.

Per què no s’ha facilitat la informació sol·licitada als veïns i a la Plataforma d’Amics del Centre Històric de Biar i per què no s’ha fet un estudi arqueològic exhaustiu de la zona en la qual trobem diversos BRL’s i BIC’s.

Per tot açò, la setmana passada es van enregistrar quatre preguntes sobre aquestes obres a les Corts Valencianes mitjançant el nostre diputat de la coalició Compromís Enric Morera. Esperem que prompte Conselleria ens done una resposta.

A resultes de tot açò, volem manifestar que l’Ajuntament ha d’atendre les queixes i contestar-les. No tolerem que la màxima representació local diga públicament que els carrers són de l’Ajuntament i que es farà d’ells el que es crega convenient. L'Ajuntament som el poble. Una majoria absoluta no els dóna permís a fer qualsevol cosa. Un ajuntament ha de preocupar-se pel benestar dels seus ciutadans i ciutadanes.

Fotografia principal: Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local parlen amb els veïns i veïnes dels carrers afectats per les obres en presència de l'alcaldessa, Magdalena Martínez, i el regidor d'obres, José Soler.

 

Fotografies: Aída Campos i Joan Lluís Escoda

L'article té 36 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).