• Inici
  • Successos
  • Intenten sense èxit un robatori en la parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar

Intenten sense èxit un robatori en la parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar

| Eduard Garcia Molina | Successos
Intenten sense èxit un robatori en la parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar

Estat en què ha quedat la porta d'entrada a la parròquia després de ser forçada

La passada matinada del 31 d'octubre a l'1 de novembre almenys un individu va intentar un robatori a la parròquia Ntra. Senyora de l'Assumpció de Biar, tot i això no va aconseguir el seu objectiu, fer-se amb diners o algun objecte valuós del temple. Segons relata el retor Francisco Javier Rodríguez per a Biar Digital "a la parròquia no es guarden diners, tampoc a la Casa Abadia".

Els fets es van produir aprofitant les hores de la matinada, quan l'individu va intentar forçar la porta de darrere de la parròquia -per la part de la placeta-, fins i tot va poder accedir al temple a pesar que la porta és de màxima seguretat, tot i que el so de l'alarma, que va saltar de seguida, va alertar al lladre, que va pegar a fugir. A hores d'ara no se sap si va actuar sol, ja que les càmeres van detectar l'individu que portava molta roba i guants per tal d'amagar possibles empremtes dactilars i la seua fisiognomia i fer més complicada la seua identificació. A més a més, l'individu portava una careta semblant a les que s'utilitzaven en l'Edat Mitjana quan la Pesta negra va assolir el continent, pel que es va poder observar en les càmeres de seguretat de la parròquia. En tot cas, no era una disfressa relacionada amb Halloween, ni tampoc una mascara relacionada directament amb esta festa, com s'ha pogut comentar al poble sobre el succés.

210

Alertat el retor Francisco Javier

Segons el testimoni del sacerdot de la parròquia, Francisco Javier Rodríguez, per molt poc de temps no es va trobar el lladre fugint, ja que Rodríguez hauria eixit sobre les quatre de la matinada de la Casa Abadia en direcció al seu vehicle particular, per tal d'assistir al seu poble natal, Catral, a la celebració del Rosari de l'Aurora, on el sacerdot oficiaria la missa de bon matí, i donada la distància entre Biar i la localitat del Baix Segura, s'hauria volgut agafar amb temps el viatge. 

Segons el testimoni del sacerdot, hauria escoltat l'alarma de l'església, tot i que no ho va relacionar, ja que el dispositiu hauria parat al poc de temps, si bé és cert, que Francisco Javier rebria un avís de la persona responsable de l'alarma de la parròquia, qui el va posar al dia de l'intent de robatori.

Denúncia davant la Guàrdia Civil

Com no pot ser d'altra forma, els fets s'han denunciat en la Comandància de la Guàrdia Civil de la veïna localitat de Villena. Tant el cos armat com la Policia Local es personaren també una vegada donat l'avís dels fets. Per la seua banda, Rodríguez ha volgut agrair la labor dels cossos policials que es van voler assegurar que no hi haguera cap sospitós dels fets dins del temple.

Un fet similar fa dos mesos

Però no és la primera vegada que la parròquia pateix un intent de robatori d'estes característiques, ja que a primers del mes de setembre, concretament el dia sis, la Casa Abadia va ser l'escenari on es va perpetrar un robatori, tot i que esta vegada el lladre sí que va aconseguir el seu objectiu. Quan al voltant de les 8:30 h. del matí i una vegada havia eixit el retor Francisco Javier, un individu es va colar a la Casa i va forçar la porta, fent-se amb alguns diners que pertanyien al sacerdot a nivell personal, però que en cap cas pertanyien a la parròquia. En este cas, i segons relata per al nostre mitjà el responsable de la parròquia, va estar molt prop de trobar-se amb el lladre, ja que va tornar abans a la Casa Abadia del previst, tot i això, l'incident no va portar majors conseqüències que les que es patiren eixe matí.

L'article té 406 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).