• Inici
  • Successos
  • Un grup de biarudes denuncien haver estat mitja hora en un bus a quaranta graus mentre tornaven d'un festival

Un grup de biarudes denuncien haver estat mitja hora en un bus a quaranta graus mentre tornaven d'un festival

| Eduard Garcia Molina | Successos
Un grup de biarudes denuncien haver estat mitja hora en un bus a quaranta graus mentre tornaven d'un festival

Algunes de les joves biarudes mostren les seues polseres del festival per a les càmeres d'À Punt | Font: À Punt Mèdia

Del 2 al 7 d'este mes la localitat de Borriana, a la comarca de la Plana Alta, acollia el festival Arenal Sound, de música independent que se celebra a la platja de l'Arenal, fins allà un grup d'onze biarudes van viatjar per gaudir de la música en un bus contractat des de l'organització del festival.

Després dels dies de música i festa, les biarudes juntament amb unes trenta o quaranta persones d'altres localitats es disposaren a tornar amb el bus de tornada a Biar el passat dilluns, tot i ser el mateix xòfer el bus era diferent, com ha explicat per a Biar Digital una de les joves afectades. Una vegada dins el bus van reclamar al conductor que posara en marxa l'aire condicionat per combatre la intensa calor d'estos dies, al que el conductor va afirmar que en posar-se en marxa el vehicle també ho faria l'aire per refrescar-se.

Tot i això sembla que el dispositiu estava avariat i no es va posar en marxa en cap moment: "vam recòrrer una mitja hora de trajecte sense aire concidionat", segons relata una de les afectades. Tot i les peticions al conductor, no va parar en cap moment, al·legant que no li estava permés, tot i que la temperatura a l'habitacle arribava als prop de 40º. Finalment, es va telefonar a una ambulància per part dels passatgers i passatgeres del bus, ja que algunes persones començaven a presentar símptomes preocupants per la intensa calor dins del vehicle.

"Vam veure una patrulla de Policia Local en una rotonda i vam començar a colpejar les finestres i fer senyals per tal que ens vegeren, va ser de pel·lícula", relata una de les joves que anava en l'autobús. Finalment, els agents donaren l'alto a l'autobús i algunes persones hagueren de ser ateses amb símptomes de lipotímia o colps de calor -fins i tot també per alguna crisi d'ansietat o desmais- per part del personal sanitari.

Reubicació en diferents autobusos

Per tal de tornar a Biar, les persones del bus, i entre elles les biarudes, van haver de ser reubicades en diferents autobusos que també tornaven de l'Arenal Sound a diferents punts de les comarques d'Alacant. De fet, les joves han volgut expressar la seua indignació: "Hi havia huit autobusos que tornaven cap a Alacant i en lloc de reubicar-nos quan sabien que l'autobús no estava en condicions ens van deixar allà sense aire condicionat, quan hi havia lloc en els altres autobusos".

"Un cas puntual

El cas, que ha tingut gran difusió a través de les xarxes socials amb milers de visualitzacions d'un vídeo realitzat per les pròpies joves, ha tingut resposta per part de la companyia d'autobusos, qui ha declarat a À Punt, la televisió autonòmica valenciana, que es tracta d'un "cas puntual", tot i que no han volgut fer declaracions davant les seus càmeres, quan a més a més en l'última edició que se va celebrar del festival (2019) també va hi haver algun cas similar.

Denúncia davant dels jutjats

Com és normal, per part de les joves s'estan prenent mesures legals contra l'empresa d'autobusos, ja que demà posaran una denúncia als jutjats de Villena, així mateix posaran els fets en coneixement de l'Oficina del Consumidor d'Alacant.

L'article té 664 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).