• Inici
  • Successos
  • Detectats nous enverinaments als gats de les colònies a Biar

Detectats nous enverinaments als gats de les colònies a Biar

| Eduard Garcia Molina | Successos
Detectats nous enverinaments als gats de les colònies a Biar

Gats que viuen als carrers de Biar encuriosits per la nevada del passat mes de gener de 2017 | Fotografia: Carlos Mataix

Recentment a través del servici de WhatsApp de l'Ajuntament de Biar s'ha posat de manifest l'actitud totalment incívica d'alguna persona o persones pel que fa a nous casos d'enverinament de gats que viuen en les colònies que es van crear fa anys al municipi.

Uns fets que s'estan investigant per part de la Policia Local i que en cas de trobar a l'autor seria sancionat per estos actes, així com s'ha recordat que sols les cuidadores i cuidadors habilitats per a tal efecte tenen l'autorització per tal d'alimentar els animals de les colònies. Ja que és una manera de no embrutar la via pública, al proporcionar als felins menjar sec, i no les restes del menjar de les persones com era habitual fa anys.

Un cas similar en 2017

Lamentablement, no és la primera ocasió que un fet així ocorre a Biar, ja que en febrer de 2017 des de Biar Digital també s'informava d'estos atacts als animals, en aquella ocasió almenys 19 gats i gates van patir l'enverinament i posteriorment van aparéixer morts, de fet, un d'ells, va rebre un tir de perdigons i posteriorment va haver de ser eutanasiat en una clínica veterinària al no poder fer res per la seua vida. En aquella ocasió ja hi havia implementat un sistema de colònies, on, a més a més, hi havia un programa per al control de la natalitat castrant en primer lloc a les gates per evitar la reproducció massiva.

L'article té 380 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).