• Inici
  • Successos
  • La passada nit de dissabte agreuja el problema amb els locals de joves

La passada nit de dissabte agreuja el problema amb els locals de joves

| Eduard Garcia Molina | Successos
La passada nit de dissabte agreuja el problema amb els locals de joves

Els problemes que des de fa temps venen arrossegant-se amb els locals de joves, ja siguen llogats per ells i elles o propietat d'algun familiar proper, fa temps que són presents a Biar. Un aspecte que al principi era preocupant per la falta de prevenció en el compliment de les mesures sanitàries però al qual, i amb el temps, s'ha anat afegint la problemàtica per al descans dels veïns i veïnes que tenen algun d'estos locals a prop.

És el cas de la nit de dissabte a diumenge passada, on en diferents punts del poble es concentraren desenes de joves "de festa": a l'avinguda del País Valencià -on un bon grup de joves bevien de matinada en un dels bancs-, al carrer Sant Antoni o al carrer Carrils -en diferents locals de joves-, en este últim especialment, ja que desenes de joves realitzaren un botellot a les portes d'un d'estos locals a partir de la una de la matinada, pertorbant el descans dels veïns i veïnes de la zona, que davant la situació avisaren la Policia Local, que es va personar allà per desallotjar els menors d'edat i la resta de gent jove concentrada.

Tot i això, cap a les tres de la matinada van haver de tornar a avisar la Policia, ja que els joves s'havien tornat a concentrar per beure novament al carrer, un fet que està prohibit, com sabem, així com la venda a menors d'edat, però no només això, ja que no mostraven cap tipus de respecte cap al descans dels veïns i veïnes de la zona.

039

Una jove parla per telèfon al carrer Carrils on es pot apreciar la brutor al carrer

Actes vandàlics

Segons alguns veïns els efectes de la nit no només van ser pertorbadors per al dret al descans del veïnat, sinó que també alguns contenidors de la zona que s'utilitzen per dipositar la brossa haurien sigut tombats, presumiblement pels propis joves que realitzaren el botellot. A més a més haurien aparegut fins a cinc o sis vehicles particulars amb algun dels espills retrovisors trencats, i fins i tot una veïna hauria denunciat que el seu cotxe va amanéixer ratllat amb algun objecte metàl·lic.

Tot i això no han sigut els únics efectes, ja que alguns carrers del poble, com és el cas dels Carrils, on haurien deixat les restes de la festa en la via pública i en zones pròximes, com es pot apreciar en les imatges.

040

Presència de la Policia Local front a desenes de joves realitzant botellot als Carrils

Una situació que ha empitjorat la situació sanitària

Com és sabut, este és un problema que es dóna en molts altres llocs, i és que habitualment la gent més jove busca abaratir costos en la compra de l'alcohol lluny dels locals d'oci habituals, on, com és natural s'ha de pagar per una activitat econòmica i mantindre un local obert, amb els costos que suposa. Un problema al què s'ha afegit l'actual situació sanitària, on la gent més jove ha vist que tot i que per la seua edat podien gaudir de més llibertat o un horari més ampli per tornar a casa els dies festius, però que pel confinament domiciliari de març a maig de 2020 i les restriccions sanitàries posteriors, o el fet que els locals d'hostaleria o oci nocturn han patit les conseqüències de la crisi sanitària i no han pogut obrir, han frustrat finalment bona part de l'oci de molts joves.

043

Bosses de plàstic i botelles de vidre, restes del botellot de la matinada de dissabte a diumenge

Instàncies a l'Ajuntament

Algun dels veïns i veïnes afectades per la situació ja hauria presentat ahir mateix una instància a les dependències de l'Ajuntament de Biar i també davant la Policia Local per queixar-se de la situació. Com és normal, esta actitud de fer aldarulls al carrer a altes hores de la matinada, cridar, cantar, o altres, així com beure alcohol a la via pública, contrabé l'Ordenança Municipal relativa a Protecció del Medi Ambient contra sorolls i vibracions.

041

042

046

045

L'article té 1358 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).