Cau una branca de l'arbre del Plàtano

| Eduard Garcia Molina | Successos
Cau una branca de l'arbre del Plàtano

Ahir al migdia i per motius que de moment es desconeixen va caure una gran branca de l'arbre del Plàtano a Biar. El succés i posat que està a una zona transitada del poble i precisament al costat del punt de vacunació contra la Covid 19 habilitat a Biar al Maset dels Estudiants, va suscitar que alguns curiosos pugueren acostar-se per veure el succés o fer-ne fotografies.

Tot i l'espectacular de la caiguda sembla que no s'han produït danys ni personals, ni materials, a excepció com és lògic del mal que haja pogut patir el monumental arbre. La zona va ser acordonada per part de la Policia Local.

141

L'arbre més vell i gruix en la seua espècie del País Valencià

Com no pot ser d'altra manera, l'arbre, molt simbòlic a Biar rep tractament preventiu per a combatre als insectes que poden perjudicar la salut d'aquesta espècie, fins a un total de quatre vegades a l'any. L'exemplar precisa de cures especials per la seua avançada edat, prop de 300 anys. 

El monumental arbre és un espècimen d'uns 26 metres d'altura, més de sis metres de diàmetre (a un metre i mig del sòl) i uns 30 metres de copa. És un exemplar d'un valor incalculable des del punt de vista botànic per ser el més vell i gruix (de la seua espècie) del País Valencià i un dels de major perímetre d'Espanya. L'exemplar també està inscrit en el Catàleg d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana.

L'article té 1163 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).