Ascendeixen a 1.500 € per persona les multes imposades als festers i festeres que participaren en la desfilada del Dia 10

| Eduard Garcia Molina | Successos
Ascendeixen a 1.500 € per persona les multes imposades als festers i festeres que participaren en la desfilada del Dia 10

Entre 18 i 20 veïns i veïnes del poble han rebut estos dies la notificació a través de la qual des de Subdelegació del Govern d'Alacant informa de l'inici de l'expedient sancionador pels fets que van tindre lloc el passat 10 de Maig, on un grup de persones va eixir al carrer per simular la celebració de l'Entrà de Festes.

Les sancions per a cada un dels veïns i veïnes identificats puja a 1.500 €, tot i que es quedaria en la meitat, 750 € si s'abona en un termini de temps de dues setmanes. D'estes sancions s'ha eximit als i les menors d'edat que participaren en l'acte. Si bé és cert que les sancions queden lluny de la sanció màxima, que puja fins als 10.400 €, en casos d'obstrucció o resistència a l'Autoritat, entre altres, fets que per supost en cap cas es van donar a Biar.

Si bé és cert que les multes es recurriran per part de moltes de les persones sancionades.

Multades tres persones que es van realitzar una fotografia

Si bé és cert que este assumpte no acaba ací, ja que segons s'ha pogut saber per part de Biar Digital i també s'ha informat (a partir del minut 25'05") per part de Radio Villena-Cadena SER, el mateix dia 10, tres festers es van realitzar una fotografia a l'inici de la Torreta, punt des del que ix l'Entrà. Tres veïns que van eixir a passejar -com està permés en la Fase 0 dins d'un horari, amb una distància de casa de com a molt 1 Km i fins a una hora de duració- i al trobar-se en este punt s'haurien fet una fotografia.

Com és normal estos veïns no haurien participat en cap cas dels fets que van tindre lloc en el carrer Jesús Juan Bernabeu, al trobar-se a l'altra punta del poble com es veu en la fotografia, que també va ser difosa per algun mitjà de comunicació a través de les xarxes socials. Els veïns han mostrat la seua sorpresa per imposar-se també a ells una multa de 1.500 € tot i no haver participat en la desfilada que va tindre lloc en el carrer Jesús Juan Bernabeu, ja que simplement haurien eixit a passejar amb algun distintiu de les seues comparses per visibilitzar l'estrambòtic dia 10 de Maig que va passar sense pena ni glòria per la suspensió de les Festes de Maig, com és conegut. Decisió que es recorrerà per part dels tres festers també.

L'article té 28 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).