La Senyera oneja solitària en el castell de Biar

| Eduard Garcia Molina | Successos
La Senyera oneja solitària en el castell de Biar

Fa poc més d'un mes en un article publicat en el nostre mitjà de comunicació ens referíem a l'equip de futbol sala dels Ganduls de l'Alcoià, qui amb un humor característic, acompanyat per la reivindicació política i l'esport ens brinden a través de les xarxes socials ingenioses ocurrències de l'esdevenir diari en diversos àmbits, tant en el local, territorial o estatal.

Un fet que no ha passat inadvertit per a la sàtira dels Ganduls ha sigut l'absència de la bandera espanyola en el castell de Biar, la qual es va haver de retirar per la nevada del passat mes de gener que ha deixat que sols onege en el monument més emblemàtic de la nostra localitat la Senyera valenciana, l'altra insígnia oficial que acompanya la bandera estatal en la torre de l'homenatge. Tot i això, la senyera coronada porta solitària ja prop d'un parell de mesos.

21

Els Ganduls de l'Alcoià van aprofitar fa unes setmanes per reflectir de forma original el succés

Quina obligatorietat té l'exhibició de la bandera espanyola?

Però quina obligatorietat tenen els edificis o monuments de tindre les banderes oficials? En principi no hi hauria cap obligatorietat, ja que qui regula la necessitat d'exhibir les banderes oficials és una llei de fa vora quaranta anys, la Ley 39/1981, de 28 de octubre de 1981, por la que se regula el uso de la bandera de España y el de otras banderas y enseñas, la qual en el seu article tercer regula que La bandera de España deberá ondear en el exterior y ocupar el lugar preferente en el interior de todos los edificios y establecimientos de la Administración central, institucional, autonómica provincial o insular y municipal del Estado. Si bé és cert que en la llei no s'especifica la mesura de l'estendard, ni tampoc s'afirma que haja d'estar en este tipus de monuments necessàriament.

L'article té 75 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).