• Inici
  • Successos
  • L'incendi declarat a la serra de La Solana de Beneixama deixa vora 900 hectàrees cremades

L'incendi declarat a la serra de La Solana de Beneixama deixa vora 900 hectàrees cremades

| Eduard Garcia Molina | Successos
L'incendi declarat a la serra de La Solana de Beneixama deixa vora 900 hectàrees cremades

El passat dissabte 15 de juliol es va declarar un incendi a la serra de La Solana de Beneixama, com és sabut, després de tindre diversos conats al terme municipal de Biar.

Val a dir que des de divendres 19, des de l'Ajuntament de Beneixama es va informar que a les 7 del matí havia quedat totalment extingit. Lamentablement el foc, que hauria sigut provocat, ha cremat una superfície de 28 Kmi unes 876 hectàrees de pins i matolls. Un incendi en el que han treballat nombrosos efectius terrestre i aeris, des de Policia Local -també agents de Biar- fins a la Unitat Militar d'Emergències (UME), agents de la Guàrdia Civil, forestals o com no els bombers. A més a més s'han hagut de desallotjar desenes de persones -unes 90-.

Fins als terreny també s'han desplaçat diferents autoritats, com ara el president de la Generalitat, Ximo Puig, o la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, així com el Delegat del Govern espanyol Juan Carlos Fulgencio. 

Una persona indentificada

Segons es va informar per part d'Ágora Habla, el dia 15 per part del SEPRON s'hauria indentificat una persona que anava amb moto i una càmera de vídeo, i que hauria sigut vist minuts després de provocar-se l'incendi, en les immediacions del port del Moro. Val a dir que s'investiga per part de la Guàrdia Civil si este individu podria ser l'autor de l'incendi a Beneixama i els conats d'incendi també al terme municipal de Biar.

L'article té 37 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).