Previous ◁ | ▷ Next

Paralitzades les obres d'un pou d'aigua en Sant Ramon

Ahir dimecres es realitzava una telefonada al SEPRONA -organisme de la Guàrdia Civil encarregat de la conservació de la natura i medi ambient, dels recursos hídrics, de la riquesa cinegètica, piscícola i forestal.- per tal de paralitzar les obres per realitzar un pou d'aigua en les immediacions de l'ermita de Sant Ramon.

Val a dir que per la seua part, persones professionals de l'arqueologia i patrimoni, vinculades a l'Associació d'Amics del Patrimoni de Biar, al considerar que no podia realitzar-se l'excavació per no tindre seguiment arqueològic les obres van decidir donar avís al SEPRONA per a que paralitzara de forma cautelar les obres, a banda d'altres aspectes. Per la seua part també han volgut recordat que l'ermiteta de Sant Ramon i el seu entorn és un Bé de Rellevància Local (BRL), i que per tant estaria protegida.

Per altra banda les obres també estan motivant queixes per part dels veïns i veïnes, qui han lamentat que s'hagen tallat els accessos a les seues vivendes i que s'haja alçat un mur d'obra sense notificació prèvia ni cap reunió informativa per part del consistori local. Val a dir que els mateix veïnat també ha volgut denunciar que per la part del carrer del Roser s'han col·locat diverses tanques i que per accedir per la vorera a penes hi ha un xicotet accés. Així com han lamentat que per accedir amb els seus vehicles particulars haja de fer-se per direcció prohibida, com també que des de l'Ajuntament de Biar ningú no es responsabilitza d'haver donat l'ordre de realitzar l'excavació en este terreny que en principi no és públic, sinó particular.

Val a dir que l'únic notificació és un paper escrit a mà on s'afirma que les obres acabaran en el mes de setembre, sense especificar res més, si bé és cert que després de la paralització de les obres és possible que esta data s'allargue en el temps.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Què hem votat els biaruts i biarudes? Anàlisi dels resultats del 10N https://t.co/JYW5Qx6zss
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Els antics camins a Biar, patrimoni a defendre", Just Román Soriano https://t.co/K5whRmUhAP https://t.co/KL1HltANsi
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'Forrets i fogasses' https://t.co/0TDwZILNML https://t.co/kfjBMocvea
BiarDigital L'esquerra guanya novament les Eleccions Generals a Biar https://t.co/JjoXanLNcM https://t.co/Y4SNFHGDhH

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine