Previous ◁ | ▷ Next

La presència de vespes asiàtiques obliga a tallar la part de baix del passeig del Plàtano

La presència de vespes asiàtiques obliga a tallar la part de baix del passeig del Plàtano Imatge: Wikipedia

Fa uns dies segons s'informava des de Radio Villena-Cadena SER la part inferior del passeig del Plàtano de Biar va haver de ser tancada als vianants per la possible presència de vespes asiàtiques, com sabem un tipus de vespa vingudes del continent asiàtic i que són especialment perilloses per a les persones al·lèrgiques, tot i que per a persones que no pateixen esta al·lèrgia la seua picadura és molt més molesta i dolorosa.

La qüestió cobra més rellevància quan la part de baix del passeig compta amb presència habitual de xiquets i xiquetes que com sabem van a jugar al parc infantil i el camp de futbol. Val a dir que els bombers estan treballant per localitzar un focus de vespes comuns.

En declaracions per a la ràdio l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán, explicava dies arrere que els bombers havien inspeccionat la zona el passat divendres, sense resultats positius, però posat que la presència dels insectes encara és visible, estaven realitzant-se noves inspeccions. També una de les hipòtesis que es barallen és que puga hi haver un assentament a dos kilòmetres de la zona, en la muntanya, i que podrien haver eixit d'eixa zona, tot i que s'està investigant. 

Unes investigacions que segons l'edil de Medi Ambient, Asun Gregori, estan portant als tècnics i la Policia Local a verificar que cap persona haja instal·lat unes colmenes sense permís, ja que s'ha de tramitar un permís especial amb l'Ajuntament per a instal·lar-les al terme municipal complint tota una sèrie de requisits, Gregori també ha afegit que els insectes també s'estan veient afectats en el seu corpontament per culpa dels efectes que acompanyen al canvi climàtic.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "A la musa que regresa", per Justo Román Soriano https://t.co/W8F6yJHNPW
BiarDigital [IES Digital] Tallers d'Educació emocional i positivisme intel·ligent per a totes i tots https://t.co/tcWmk6Y2Y4
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'El concurs de cartells de Carnestoltes' https://t.co/7fw1tD6Qw5 https://t.co/DDlpyQmvIt

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine