La Regidoria de Festes de Biar sufraga part dels costos de la pólvora

| Societat

El regidor de Festes, Vicent Galvany, ha decidit sufragar des de la seua Regidoria part de les despeses derivades de l’ús de la pólvora en els actes de tir d’arcabusseria durant les festes de Moros i Cristians del nostre poble. Cal recordar que enguany els festers i festeres són qui es paguen la pólvora a raó de 26 €/Kg com s'informava des de Biar Digital fa tres setmanes.

Segons explica l’edil, l’Ajuntament es farà càrrec del cost del transport, guia i seguretat, del material que, en total, suposarà una inversió de 400 euros per part del consistori. Amb aquesta intervenció, es calcula que els festers estalviaran quatre euros per cada quilogram de pólvora que compren.

El primer repartiment de pólvora va tenir lloc el passat divendres 1 d’abril amb motiu de la celebració del primer tro d’arcabusseria, el dilluns de Sant Vicent. Segons Galvany, la mesura estarà en vigor aquest any i s’estudiarà la possibilitat de fer-la extensiva al que queda de legislatura.

La decisió, però, ha sigut criticada per l’oposició durant el ple del dimecres 30 de març. El grup popular ha considerat que, amb ella, s’està discriminant altres despeses importants a les que tenen que fer front els festers, segons s'ha informat des d'Escaparate Digital.

L'article té 3 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).