Imprimir aquesta pàgina

Organitzen un bus des de Biar per assistir a la manifestació i concert del 25 d'Abril a València

El pròxim dissabte 23 d'abril se celebra per part dels sectors de l'esquerra i el nacionalisme valencià la tradicional Diada del 25 d'Abril, organitzada com tots els anys per l'entitat cívica Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Per este motiu des de Biar s'està organitzant per part dels responsables del Casal-Centre Ovidi Montllor (CCOM) d'Alcoi un autobús que en principi eixirà des de Biar per recòrrer altres municipis de la nostra comarca, com ara Castalla i facilitar l'assistència a la tradicional manifestació reivindicativa i el posterior concert que tindrà lloc en la plaça de bous de València.

Segons els organitzadors l'autobús eixirà des de Biar -parada de l'Av. d'Alacant- a les 15 h. aproximadament, i tornarà en acabar el concert. Val a dir que per a tindre l'entrada del concert cal comprar-la al Casal-Centre Ovidi Montllor, bé a través de la pàgina web d'Acció Cultural o demanar-la al reservar el bus. El preu del viatge són 10 €, un preu que pot variar si no s'omplin les places, per este motiu els responsables locals del Casal-Centre Ovidi Montllor han volgut animar els veïns i veïnes a apuntar-se "en un moment polític tan important per al País Valencià".

Aquelles persones interessades tenen fins al proper divendres 8 d'abril per fer-ho, i cal que envien un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé telefonar al Casal (vesprades): 96 552 01 48.

 

50 cantants i grups de música i cultura popular participaran en la Festa per la Cultura a la plaça de bous

Com s'ha assenyalat anteriorment, acabada la manifestació reivindicativa es realitzarà la Festa per la Cultura, que agrupa més de 50 cantants i grups de música en la nostra llengua principalment, entre ells Lluís Llach o el cantautor xativí Feliu Ventura, així com Al Tall, que farà una col·laboració especial. Des de l'organització es recomana comprar les entrades el més prompte possible i no esperar a l'últim moment, ja que segons ACPV ja s'han venut més de 1.400 entrades.

 

La Diada del 25 d'Abril

La diada reivindicativa del 25 d'Abril, data de la derrota d'Almansa per part del Regne de València i les tropes austracistes i que en l'actualitat és reivindicat des de diferents sectors com ara el nacionalisme valencià, el sindicalisme, el món de la cultura o l'esquerra valenciana en general que participen en la tradicional manifestació que organitza Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en la data més propera a la data històrica.

Val a dir que "les parrandes" de Biar inspiraren una cançó del grup valencià Carraixet que té com a marc del videoclip esta manifestació reivindicativa que se celebra tots els anys a València.