S'entreguen lots d'aliments i higiene tot i que baixa el número de famílies amb dificultats a Biar

Este matí en les estàncies de Creu Roja situades al carrer Torreta i amb la participació del director de l'oficina de "la Caixa" a Biar, Sergio García, el regidor de Serveis Socials, Joan Lluís Escoda, una representació de Càritas Biar per part de Pepi Almiñana i Ángeles Puig, la responsable de Creu Roja Biar Rosabel Ibáñez, i Creu Roja Villena que ha estat representada per la seua presidenta, Angelina Orginer i el seu vicepresident José Jover, s'han fet entrega d'un total de 110 lots d'aliments i 75 lots d'higiene personal i neteja per part de l'Obra Social de "la Caixa" al banc d'aliments que gestiona Càritas Biar, i que d'esta manera ajuden a augmentar les seues existències i que progressivament podran ser entregades a aquelles famílies de Biar que ho sol·liciten.

 

Sergio García: "Cal que els efectius econòmics reinvertisquen en la població"

Per part del director de l'oficina de "la Caixa" a Biar s'ha volgut posar de manifest la necessària reinversió de dels efectius econòmics sobre la població, i ha posat en valor que cal entendre les necessitats de la població en cada moment, també per part de les entitats financeres.

 

Joan Lluís Escoda: "El número de famílies que sol·liciten ajuda ha baixat, però ahí estarem per ajudar quan calga"

Per part de l'edil de Serveis Socials s'ha posat en valor que per part de les entitats financeres es prenguen este tipus d'iniciatives, i ha mostrat l'agraïment de la seua Regidoria, valorant molt positivament el treball i coordinació que hi ha entre Càritas Biar, Creu Roja i la Regidoria de Serveis Socials per resoldre situacions complicades que puguen afrontar els veïns i veïnes durant tot l'any, no sols de cara a les festes nadalenques. Escoda també ha volgut fer èmfasi en la labor que fan les associacions com Càritas i Creu Roja, qualificant-lo d' "útil, discret i eficient".

Joan Lluís també ha posat de manifest que el servei que s'ofereix des del banc d'aliments ha baixat, per tant menys famílies de Biar sol·liciten esta ajuda per veure's circumstancialment en una situació econòmica complicada, "esperem que en un temps este tipus d'ajuda no faça falta a ningú, però ha d'estar per a qui ho requerisca en algun moment, i això també és gràcies a la gent voluntària que s'hi dedica".

Escoda ha finalitzat la seua intervenció afirmant que "vivim en una societat nova i qualsevol de nosaltres pot veure's en una situació complicada i demanar ajuda en un moment o altre, per això estem, per ajudar" i ha agraït el treball realitzat des de Càritas, Creu Roja i l'Obra Social de "la Caixa".

 

Càritas Biar: "a qui ajudem necessiten també que els escolten"

L'associació de Càritas a Biar va estar representada per dos de les seues responsables, Pepi Almiñana i Ángeles Puig, qui volgueren destacar la seua experiència "ajudant a que les ajuden" i han volgut manifestar que qualsevol persona del poble que es veja en una situació econòmica compromesa pot demanar la seua ajuda amb la confiança que tota la discreció està garantida i demanant que si algun veí o veïna pot avisar-les si creuen que cal la seua intervenció en algun cas concret d'algun familiar o amic.

També han volgut posar èmfasi en l'aportació humana que tenen en el treball que desenvolupen des de Càritas: "la gent a qui ajudem necessiten que els tirem una mà, però també que les escoltem".

 

Creu Roja: "La nostra labor no és sols per Nadal, si no durant tot l'any"

Les intervencions per part de les responsables de Creu Roja tancaren l'acte de donació, qui també van valorar molt positivament la coordinació a Biar entre la Regidoria de Serveis Socials, Creu Roja i Càritas, posant de manifest que no es tracta d'una labor sols de cara a Nadal, sinó que es desenvolupa al llarg de tot l'any gràcies a esta col·laboració i el capital humà de l'organització a través del voluntariat, tot i que "com és lògic necessitem ajudes d'este tipus i finançament per seguir avant amb la nostra funció".

Redacció: Eduard Garcia

 

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Xaloc ha volgut definir com a "biaruts i biarudes il·lustres que representen el seu gran poble". https://t.co/gHrnz4gqVA
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital La comissió ha el·laborat un podcast recollint testimonis anònims de diferents tipus de violència de gènere. https://t.co/pPX3qJqKH7
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital Aquests són els resultats i les cròniques del del passat cap de setmana- https://t.co/DpoF9k381r
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Tras cerca de cuarenta años cotizando como un cabrón, regularmente, a la SS, me sueltan cada mes 925 euros (para p… https://t.co/7u4CHHFkTp

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com