Imprimir aquesta pàgina

El Consell valencià projecta una zona d’acampada i àrea recreativa a les “Lomas de Jara”

La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat ha tret a licitació la redacció d’un conjunt d’actuacions de millora en la muntanya pública. Entre ells inclou les “Lomas de Jara” -conegut a Biar com el paratge de "la Campaneta" o de la "Cova Negra"-, zona pertanyent al nostre terme municipal i únic territori inclòs de la província.

El projecte preveu dues zones diferenciades. En primer lloc una àrea recreativa amb zona d’acampada i, en segon lloc, una altra de refugi i campament en la muntanya pública.

Les zones recreatives del País Valencià compten, cada cap de setmana, amb un gran nombre d’usuaris que no para de créixer. Tot i això, val a dir que la majoria tenen més de 30 anys i pateixen una manca d’inversió durant les últimes dècades.

La Generalitat ha decidit realitza una inversió per a millorar aquests espais. El projecte inclou adequar tant els espais de taules i cadires, paellers, serveis i aparcaments i l’àrea de jocs infantils. A més, pretén recuperar les zones d’acampada, completament abandonades perquè fa anys que no s’utilitzen.

La Conselleria de Medi Ambient ha tret a licitació la redacció d’un projecte sobre l’adequació d’aquestes àrees recreatives per un total de 71.208€, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 8 mesos per a que els espais recuperen l’objectiu pel què van ser ideats. En conjunt es restauraran fins a 14 zones.

 

Redacció: Pablo Ortín