• Inici
  • Societat
  • No perillen les unitats en valencià dels Centres d'Ensenyament de Biar

No perillen les unitats en valencià dels Centres d'Ensenyament de Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat

Per a l'any que ve no perillen les unitats en valencià que s'imparteixen als Centres educatius de Biar, tot i que sí que es suprimiran nou línies en valencià de les comarques de l'Alcoià i el Comtat, segons Escola Valenciana, concretament a Alcoi, Banyeres de Mariola, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro, Onil i Planes. Les unitats que s'han suprimit per part de Conselleria corresponen a infantil i primària. D'altra banda, les línies suprimides són una en valencià i les huit restants són línies dobles valencià i castellà.

Segons xifres d'Escola Valenciana "en total són 136 les escoles públiques afectades per la supressió d'unitats en valencià i 5 d'elles seran tancades. Hi ha 72 unitats en valencià suprimides d'Infantil i Primària i 83 més estan en centres amb doble línia educativa. En este segon cas queda per resoldre quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià."

Escola Valenciana qualifica esta resolució de la Conselleria d'Educació com un "atac històric al nostre màxim tret identitari i el major atac per part d'un govern valencià als programes d'ensenyament òptims en els últims 30 anys."

I també que "amb aquesta resolució no s'ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, on en uns casos han matat directament els centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló", ha valorat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

Escola Valenciana anuncia que hi haurà mobilitzacions contra estes mesures.

En la imatge: Instantània de la Trobada d'Escoles en Valencià de 2010 celebrada a Beneixama.

Nou unitats seran suprimides a les nostres comarques.

L'article té 23 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).