Previous ◁ | ▷ Next

Associacions animalistes proposaran alternatives “al maltractament animal realitzat durant l'acte de "La medició d'Els Espies”

La Plataforma Animalista de Villena (PAV), formada per l'associació Respeto y Tolerancia Animal (RYTA) de Villena i Iniciativa Animalista, que també té presència a la nostra comarca, han anunciat que es posaran en contacte amb la Regidoria de Festes per tal “d'oferir alternatives a l'acte final de la medició d'Els Espies on s'incorre en el maltractament animal sobre xicotets rosegadors” un maltractament que segons les entitats defensores dels drets dels animals té lloc al final de l'acte de la "Medició d'Els Espies", el dia 11 de maig, quan a la plaça de la Constitució de Biar es llancen les gerres a terra i els hàmsters i ratolins que hi ha al seu interior són llançats per la plaça indiscriminadament.

"És una salvatjada impròpia dels temps en què estem vivint" han declarat des de la Plataforma, i també han assegurat que "tot i que el nostre àmbit se centra a la ciutat de Villena, segons la nostra Declaració de Principis també podem actuar en altres pobles del nostre entorn, com ara a Biar, on també tenim col·laboradors i col·laboradores", segons s'ha pogut saber des de Biar Digital. Des de la Plataforma també han afirmat que "aquests animals poden mossegar els menors i ni tan sols se sap quines malalties podrien transmetre'ls". Aquesta preocupació per part de la Plataforma Animalista ve d'una denúncia realitzada per part de l'Observatori de Justícia i Defensa Animal (OJDA).

 

L'Observatori interposa una denúncia

El juny de l'any passat, l'Observatori Justícia i Defensa Animal (OJDA) dins una campanya per acabar amb les festejos i festes populars en els que s'utilitzen animals, i gràcies a la col·laboració ciutadana, segons l'OJDA, va realitzar una denúncia per aquests fets davant la Fiscalia de Medi Ambient d'Alacant, tot i que les diligències d'investigació van ser arxivades el 18 de juliol, al no considerar-se per part de la Fiscalia responsabilitat penal en el cas, ja que no es va poder acreditar lessions o la mort d'algun dels animals. Tot i això, des de l'OJDA pensen que “cal continuar denunciant tant penalment com administrativament aquests tipus d'esdeveniments”. Per últim, des de l'Observatori s'ha facilitat una pàgina on realitzar aquestes denúncies.

Tot seguit reproduïm el text de denúncia realitzat per l'Observatori en relació a Biar:

 

Denúncia penal per l'ús d'animals en festes populars

L'Observatori Justícia i Defensa Animal (OJDA), gràcies a la col·laboració ciutadana i en el marc de la nostra campanya per acabar amb les festes o festes populars en què s'usen o maltracten animals a Espanya, ha presentat un escrit de denúncia penal davant les autoritats competents alertant de les diverses il·licituds en què incorre una de les activitats que tenen lloc en les festes del poble de Biar (Alacant). En un dels esdeveniments dins de les festes de Moros i Cristians de la localitat, hàmsters i altres petits rosegadors són tancats en una gerra de fang que és violentament colpejada contra el terra. Una vegada s'ha trencat trencat la gerra, els animals, espantats o malferits pel colp, són llançats a l'aire indiscriminadament. 

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Tere Colomina: "Dins del nostre concepte de manteniment de la natura contribuïm per exemple en este 40 aniversari p… https://t.co/jmU0UDDZHB
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital "El valor de la amistad", per Justo Román Soriano https://t.co/K5rV79oxun
BiarDigital Eduard Garcia Molina: "El paper és insubstituïble. Des de Biar Digital hem fet els 5 anys i estem apostant per ell" https://t.co/v1dWbAZ5di
BiarDigital Paralitzades les obres d'un pou d'aigua en Sant Ramon https://t.co/rEAVZktkls https://t.co/YLLK1Qk51V

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine