• Inici
  • Societat
  • Les campanes de l'Església de l'Assumpció redueixen el seu so per adaptar-se a la legislació

Les campanes de l'Església de l'Assumpció redueixen el seu so per adaptar-se a la legislació

| Ajuntament de Biar | Societat
Les campanes de l'Església de l'Assumpció redueixen el seu so per adaptar-se a la legislació

Torre del campanar de l'Església de l'Assumpció. Font: Ajuntament de Biar

NP. 02/08/2022. Les campanes de l'Església de l'Assumpció de Biar han reduït els seus decibels amb l'objectiu de conciliar el son dels veïns i mantindre la tradició dels repics. En aquest sentit, l'alcaldessa, Magdalena Martínez, ha explicat que “s'ha fet un mesurament acústic i els tocs superaven els decibels permesos”. Al principi, es va proposar suprimir per complet el so, però, més tard, es va plantejar la possibilitat d'abaixar el volum. Davant la viabilitat de la segona opció, es va optar per aquesta, així ho ha indicat en la sessió plenària.

Martínez ha aclarit que “la persona que s'ocupa del manteniment, ha col·locat un dispositiu per a reduir el màxim possible el seu so i així poder compatibilitzar el compliment de la llei del Soroll i mantindre el toc tradicional de les campanes”. De fet, alguns veïns s'havien queixat del seu exagerat so, per la qual cosa es va fer una auditoria acústica. Aquesta va llançar un excés de decibels i va ser necessari prendre una solució per a ajustar-se a la legislació vigent.

A més del dispositiu per a limitar el so de les campanes, es procedirà al canvi de l'esfera del rellotge, que està danyada.

L'article té 348 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).