• Inici
  • Societat
  • L'alcaldessa entrega les claus de l'arxiu a José Maestre

L'alcaldessa entrega les claus de l'arxiu a José Maestre

| Ajuntament de Biar | Societat
L'alcaldessa entrega les claus de l'arxiu a José Maestre

L'alcaldessa entrega les claus de l'arxiu a José Maestre | Fotografia: Ajuntament de Biar

El nou arxiver, ceramista i llicenciat en Història, recull el testimoni de Cristóbal Payá

NP. 19/07/2021. L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha entregat al nou arxiver, José Maestre, les claus de l'arxiu. Així, la primera autoritat de Biar li ha confiat al ceramista un dels llegats més importants i rics del municipi. Maestre recull el testimoni de Cristóbal Payá, que va estar al capdavant del registre municipal durant dècades i fins a la seua defunció.

La primera edil va nomenar arxiver municipal a José Maestre en el passat ple i d'ell va destacar la seua formació com a llicenciat en Història i els treballs que va realitzar amb Cristóbal Payá, seguint el rastre de la tradició ceramista de Biar. En aquest sentit, Maestre ha subratllat que “en els últims quatre anys he fet treballs sobre la història de la ceràmica de Biar, que és molt ofici. En quedar vacant el lloc d'arxiver, l'alcaldessa em va proposar ocupar-lo i em va semblar interessant, m'atrau, m'agrada”.

José Maestre, en recollir les claus, ha avançat alguns projectes que té al cap i els primers treballs que ha d'afrontar. “Crec que l'arxiu està digitalitzat en part, no al complet, i un dels objectius és acabar aquesta labor. També hem d'avaluar si totes les condicions de seguretat i de conservació són les adequades, després de romandre un any tancat”, ha subratllat.

A més, un altre dels projectes que vol portar avant és institucionalitzar una visita anual del col·legi i l'institut a l'arxiu perquè vegen la gran riquesa documental del municipi.

L'article té 342 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).