• Inici
  • Societat
  • La Plataforma Iniciativa X Biar anuncia la seua dissolució amb dures crítiques a govern i oposició

La Plataforma Iniciativa X Biar anuncia la seua dissolució amb dures crítiques a govern i oposició

| Plataforma Iniciativa X Biar | Societat
La Plataforma Iniciativa X Biar anuncia la seua dissolució amb dures crítiques a govern i oposició

Font: Pixabay

Com a conseqüència dels canvis demogràfics i socials, no només s’està produint una marcada tendència a l’envelliment de la població, sinó també un augment significatiu de l’edat dins aquest col·lectiu poblacional. Aquesta nova realitat comporta no només el creixement de la demanda residencial, sinó també l’aparició de realitats més complexes i dificultoses, tenint en compte que, a més edat, més gran sol ser la dependència en tots els seus graus.

Es tracta doncs, de col·lectius molt vulnerables que necessiten especial protecció i que requereixen una atenció inajornable, havent les diferents administracions de garantir els recursos econòmics suficients per atendre la constant expansió d’aquestes necessitats, i fins i tot millorar els serveis prestats per raons d’interés públic, social, humà i sanitari.

Durant aquests tres llargs anys aquestes necessitats socials i sanitàries abans exposades, són les que ens han portat a la Plataforma Iniciativa X Biar a defensar des del primer moment unes infraestructures sociosanitàries dignes d’acord amb les necessitats que tenim a la nostra localitat i al conjunt dels pobles que conformen la Mancomunitat de Serveis Socials de l’Alt Vinalopó.

Tot i el nostre esforç i constància tenim la impressió, cada cop més evident, que els nostres reiterats missatges no arriben amb la claredat necessària als veïns i veïnes de Biar.

L’obstrucció sistemàtica del govern municipal del Partit Popular a la nostra activitat i la lamentable desídia dels partits de l’oposició municipal, PSOE i Compromís, en un tema que creiem que és de vital importància per al nostre poble, ens fa replantejar si tant d'esforç val la pena. Por no tenir, no hem tingut mai ni el suport d’Esquerra Unida, que hauria de ser, almenys en teoria, qui portés aquesta temàtica com a bandera del progrés, dels valors de l’esquerra, dels avanços socials i del benestar per als nostres majors.

De tots és conegut que els partits de l’oposició municipal els importa principalment l’estat dels contenidors soterrats, els fanals fosos, la Regidoria d’Igualtat o el Dia de les Llengües Maternes. A Esquerra Unida li importen principalment els processos participatius, els treballadors de Correus o els horts solars.

Tot el que hem esmentat anteriorment no li traiem la més mínima importància, però de cap d’ells sabem què pensen del futur Centre de Dia. A més de no haver presentat cap iniciativa, idea o projecte al plenari municipal, no sabem si volen que tinga places residencials o no. Que el Centre de Dia siga simplement una rehabilitació de les instal·lacions del col·legi infantil de la plaça del Convent o, siga una infraestructura nova, moderna, sostenible, amb una bona accessibilitat i digna per al benestar dels nostres majors. No sabem si estan d’acord que el Partit Popular haja incomplert allò que s’ha acordat a la legislatura anterior i que no haja presentat el nou projecte per aprovar-lo en un plenari municipal. D'allò que estem segurs és de la total inacció política i la manca de projecte que tenen per a Biar, tant dels que ens manen ara, com dels que voldran manar a partir de l’últim diumenge del mes de maig de 2023.

No som representants de ningú, però seria interessant saber què pensen molts veïns i veïnes (2.000) que van signar l’escrit demanant la construcció d’una Residència-Centre de Dia. Potser molts d’ells se senten estafats i enganyats pels que governen actualment l’Ajuntament.

El que sí que sabem és que el nostre esforç ha arribat a un punt sense retorn. Ens hem quedat ja sense nous arguments que puguen mobilitzar al veïnat i que se’ns tinga en compte. Per això hem decidit donar per finalitzada l'activitat de la Plataforma Iniciativa X Biar i donar-la com a dissolta a tots els efectes.

P.D. “No cal confondre la veritat amb l’opinió de la majoria”

Plataforma Iniciativa X Biar

L'article té 446 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).