Menys trons per Sant Vicent i Festes

| Eduard Garcia Molina | Societat
Menys trons per Sant Vicent i Festes

Un fester preparat amb el seu arcabús el matí del Dia de Sant Vicent d'enguany | Fotografia: Josefina Molina Molina

La pólvora, com és sabut, és un dels elements essencials de les festes de Moros i Cristians, especialment el Dia de Sant Vicent, on marca l'escenografia central d'este dia que dona el toc d'avís a les Festes, per la seua proximitat en el calendari.

D'altra banda els arcabussos amb el seu so atronador estan presents en molts altres actes durant els dies del 10 al 13 de maig. Tot i això al voltant d'una vintena de tiradors i tiradores es van veure afectats per no tindre renovat el permís d'armes d'avant-càrrega, imprescindible per poder utilitzar l'arcabús, un permís que tra mita la Guàrdia Civil, tot i que des del mes de febrer que no s'han realitzat noves renovacions, i és per això que alguns festers i festeres de les diferentes comparses es van quedar senes poder tirar en Sant Vicent.

Un cas igual passarà durant els dies de Festes que s'aproximen, i també al voltant de dues dotzenes de festeres i festeres tampoc no podran tirar pel mateix motiu en els actes de festes, ja que després de dos anys de Festes no van poder presentar els permisos a temps, una notificació en forma de mala notícia que va fer la Regidoria de Festes a les comparses, per a que estes ho notificaren a les persones vinculades a la comparsa.

L'article té 330 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).