• Inici
  • Societat
  • Comencen a tornar l'import de les multes als festers que participaren en la desfilada del Dia 10 de 2020

Comencen a tornar l'import de les multes als festers que participaren en la desfilada del Dia 10 de 2020

| Eduard Garcia Molina | Societat
Comencen a tornar l'import de les multes als festers que participaren en la desfilada del Dia 10 de 2020

El grup de festers i festeres que el passat 10 de maig de 2020 van eixir a desfilar al carrer Jesús Juan Bernabeu i que foren multats per part de Subdelegació del Govern, han començat a rebre l'import de les multes que van haver d'abonar en el seu dia.

Cal recordar que tot i la prohibició d'eixir del domicili particular decretada a tot l'Estat espanyol per part del Govern central per a paliar els efectes de la pandèmia i que va durar dos mesos, un grup d'entre 18 i 20 persones va eixir vestit amb el trage de la seua comparsa per simular l'Entrà, tot i això al dia següent començaven a permetre's algunes coses, com ara poder eixir a la muntanya amb les degudes precaucions sanitàries.

Aquelles sancions van pujar a 1.500 € per persona adulta a través d'un expedient sancionador de l'administració. Expedient que la majoria de persones afectades va decidir recòrrer, després de posar-se en contacte amb advocats, encara que hagueren de pagar dins del període de reducció del 50% (750 €) l'import de la sanció. Seguidament els advocats recorreren la sanció, i fa aproximadament un mes i mig, les persones afectades reberen una notificació on se'ls indica que se'ls tornaran els diners que van pagar en el seu moment amb un interés del 3% en favor dels afectats, posat que les al·legacions en contra de la sanció han sigut acceptades.

Tot i que hi ha algunes persones, una minoria, que va decidir no pagar l'import de la multa, i és per això que estarien a l'espera de com evoluciona este cas.

L'article té 455 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).