• Inici
  • Societat
  • Repunta la desocupació en prop de dos punts a Biar durant el mes de febrer

Repunta la desocupació en prop de dos punts a Biar durant el mes de febrer

| Eduard Garcia Molina | Societat
Repunta la desocupació en prop de dos punts a Biar durant el mes de febrer

El passat mes de febrer ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 221 veïns i veïnes- amb una pujada de l'1'84%, 12 persones han pedut el seu lloc de treball, mentre que 8 han causat alta, per tant el balanç és de quatre persones més en situació de desocupació.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 144 treballadores respecte a 77 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 151 persones -50 homes i 101 dones-.

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 59 persones en desocupació -39 dones i 20 homes-, mentre que els menors de 25 anys tenen 11 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació -7 homes i 4 dones-.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 125 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 65 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades.

070

68 contractes durant el mes de gener

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social repunt en un 1'36%, amb 18 persones més en situació d'alta al poble. Un total de 24 persones han causat alta en el Règim General, mentre que una, en el de la llar. D'altra banda 5 han causat baixa en el règim agrari i 2 en el d'autònoms. A continuació es poden consultar dades ampliades i desglossades:

071

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

Ocupació

L'article té 390 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).