• Inici
  • Societat
  • Flama Violeta presenta l'escola d'educació popular i pensament feminista

Flama Violeta presenta l'escola d'educació popular i pensament feminista

| CD Biarense | Societat
Flama Violeta presenta l'escola d'educació popular i pensament feminista

Flama Violeta, en veu de Laura Marco, inaugura l'escola popular i pensament feminista a Biar amb la col·laboració de l'ajuntament. Sota el lema "teixint xarxes entre dones", el projecte busca enfortir les dues associacions feministes locals (Flama Violeta i l'Associació de Dones) per tal de tindre una major representació als espais polítics, laborals, culturals i socials. La conferència va tindre lloc ahir a les 17 hores a la Sala Fontanelles de la Casa de la Cultura.

L'escola tindrà com a fonaments les idees del filòsof brasiler Paulo Freire el qual defenia una educació igualitària sense tanta jerarquia directa entre el col·lectiu docent i l'estudiantat. Així doncs, algunes associacions de dones llatinoamericanes van emprar aquest model aplicat al pensament feminista a alguns països de Llatinoamèrica. Tot i això, al territori espanyol la implantació d'aquestes idees només s'ha dut a terme en espais urbans i molt concretament a les universitats. Per tant, Flama Violeta proposa una construcció del feminisme des dels espais rurals mitjançant una transformació individual prèvia a una transformació col·lectiva, l'enfortiment de les organitzacions feministes i la creació d'espais de diàleg entre dones.

El projecte compta amb 13 dones dividides en dos grups, d'edats compreses entre els 28 i els 65 anys i de diferents nacionalitats. Les sessions tenen lloc els dijous i els diumenges i en elles es tracten temes com la presa de consciència de l'evolució dels drets rere la lluita de diferents generacions de dones. El taller està dividit en tres mòduls titulats "Repensar-nos des de la història", "Patriarcat, divisió sexual i economia feminista. L'autocura com a reivindicació política" i "Les dones som subjectes polítiques".

Dos participants de les sessions de l'escola van manifestar la necessitat de l'existència del projecte així com la seua valoració. "És una experiència molt positiva: coneixes gent, parles i forges relacions d'amistat i de suport", va afirmar una de les assistents. Finalment, la moderadora va reflexionar sobre la importància de la participació ciutadana per assolir la transformació, les reticències a no participar per la por i la inclusió o el paper que han de desenvolupar els homes dins del feminisme.

Igualtat

L'article té 302 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).