Biar reivindicarà un any més el 8 de Març

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar reivindicarà un any més el 8 de Març

Un any més arriba el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora amb tot un seguit d'actes organitzats des de l'Associació Feminista Flama Violeta de Biar.

Les activitats començaran el proper divendres, 4 de març amb el taller: "A LA MANI AMB EL MEU CARTELL". Les organitzadores animen a participar per poder crear cadascú el seu cartell per a la manifestació del dia 8M. El material es posarà des de Flama Violeta. L'activitat tindrà lloc de 17 a 19:30 h. i les persones interessades poden adreçar-se per WhatsApp per inscriure's al 651 746 759.

Dimarts 8 de Març hi haurà una manifestació pels carrers de Biar per "seguir la lluita feminista i defensar els drets de les dones": les organitzadores han volgut recordar que "com venint fent anys enrere, farem soroll i cridarem per la revolució feminista, per això, no oblideu portar alguna cosa que faça soroll (cassoles, olles, botzines, qualsevol utensilis domèstic...)". A partir de les 19 h. des de la plaça de l'Ajuntament de Biar.

Finalment, el 12 de març, dissabte, es farà la presentació oficial de l'Escola de Pensament Feminista a la sala Fontanelles de la Casa de Cultura de Biar. A les 17 h.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora

El 25 de març de 1911 es produïa l'incendi en la fàbrica de camises Triangle Shirtwaist a Nova York, on moriren 146 dones. A causa d'este greu accident, que mai no s'ha sabut si va ser accidental o produït -ja que estes treballadores foren molt actives en les vagues reclamant millores laborals- es van impulsar l'aprovació de lleis per garantir la seguretat i les condicions laborals a les fàbriques.

Per elles es reivindica el 8 de Març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora.

L'article té 347 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).