Fins a sis projectes de plantes fotovoltaiques busquen implantar-se en terme municipal de Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
Fins a sis projectes de plantes fotovoltaiques busquen implantar-se en terme municipal de Biar

Als ja coneguts projectes de plantes fotovoltaiques que busquen implantar-se al nostre municipi, el primer de tots que ve de lluny als marges de la carretera que comunica Biar amb Banyeres de Mariola i a prop del terme municipal banyerut, i el segon que estaria projectat als marges de la carretera que comunica Biar amb el Camp de Mirra, a l'altura del Pontarró, caldria afegir-ne quatre més, almenys de moment.

025

El primer que s'ha fet públic ho hauria fet la Nit de Nadal en exposició pública pel que fa a la Planta Solar Fotovoltaica (PSF) “PSF SAFARICH”, que buscaria ubicació entre els termes municipals de Biar i la veïna localitat de Castalla a esquenes del Reconco, terrenys per a la pròpia planta i la seua infraestructura d'evacucació amb una potència 43,2 MW. L'empresa que hauria fet la sol·licitud és ES GENERACIÓN VERDE 2 S.L., amb seu social a la ciutat de València. La instal·lació està projectada als marges de la carretera CV-80 a la zona coneguda com "Rambla de la Torre", on estaria prevista la instal·lació dels panells solars fotovoltaics -terme municipal de Biar-, mentre que a la zona 2, coneguda com "Barranc de Bodegueta"-terme municipal de Castalla- estaria previst la construcció de la subestació elevadora, que comptarà amb un transformador que elevarà la tensió de 30 a 220 kV. Es pot dir que els panells serien visibles des de la carretera que utilitzem per anar direcció a Saix, a la part de l'esquerra anant cap a esta localitat.

021

Segons la documentació pública que consta i al no superar els 50 MW de potència la competència seria autonòmica, i hauria de ser la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball qui hauria de donar l'autorització, mentre que per la part ambiental tindria la competència la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Tot i això cal tindre en compte que es veurien afectades terres de conreu, concretament d'olivera i cereal.

022

Pel que fa a la inversió seria d'un total de 24.569.467 € per part de l'empresa. La instal·lació estaria composada d'un total de 90.828 mòduls fotovoltaics de 550 Wp, que anirien muntats sobre 2.523 seguidors a un eix connectats a 12 inversors, que suposaran una potència nominal de 43'2 KW. La potència haurà d'anar connectada mitjançant línia subterrànea de 30 kV entre la planta fotovoltaica i la subestació SET Safarich 220/30 kV de 2'2 Km de longitud pel que fa al cablejat. Finalment, el punt de connexió de la central amb la xarxa es farà amb la subestació "Castalla 220 kV". D'altra banda i des de la seua publicació es va obrir un període de trenta dies hàbils d'al·legacions contra l'aprovació del projecte.

026

En tot cas, si finalment es porta a terme la instal·lació tindrà una implantació al terme municipal de Biar de 50 hectàrees (500.529 m2), mentre que a Castalla en serien 20'31 hectàrees (203.088 m2), mentre que una tercera parcel·la quedaria sense ús, un total de 16'37 hectàrees (163.717 m2) repartides entre els termes d'Onil i Biar, segons consta en la documentació. En tot cas si es vol ampliar la informació es pot fer a través de la documentació publicada en la web de l'Ajuntament de Biar.

L'article té 425 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).