• Inici
  • Societat
  • El Centre de Salut de Biar passarà a dependre de Villena a partir de l'1 de gener

El Centre de Salut de Biar passarà a dependre de Villena a partir de l'1 de gener

| Eduard Garcia Molina | Societat

Com és sabut, el passat 1 d'octubre la unitat de repartiment de Correus de Biar va passar a dependre de l'oficina de la veïna ciutat de Villena, un colp per a la societat biaruda que mai no ha encaixat molt bé la proximitat amb Villena, i molt menys prestar la Mahoma el Dia 12.

Tot i això la societat local s'ha mobilitzat amb recollida de firmes inclosa per protestar contra esta decisió, i és que els municipis menuts veuen com els Serveis Públics que tant d'esforç ha costat aconseguir se'n poden anar en un bufit, per una decisió que es pren a molts kilòmetres del poble. El mateix cas passa amb les entitats bancàries que han anat reduint el seu personal de cara a atendre al personal del poble, "hem d'actualitzar les llibretes de la CAM, les de tota la vida, en les maquinetes", es queixen les agüeletes del poble.

Si bé és cert, que quan Biar no ha acabat d'assumir que siga Villena qui talle el bacallar en matèria de correspondència, un nou servici serà gestionat també des de la capital de l'Alto Vinalopó, i és que el Centre de Salut de Biar que es venia gestionant des de la nostra localitat, també passarà a dependre de la ciutat veïna. A este fet les reaccions no s'han fet esperar amb una onada d'indignació al poble.

Per part de les autoritats ha hi hagut un poc de tot, l'alcaldessa Magdalena Martínez ha volgut felicitar-se perquè així l'Ajuntament tindrà menys competències i més diners per a plantar escuts enormes del poble allà on calga, així com ha volgut reivindicar la pertinència de Biar a l'Alto Vinalopó, en detriment de la demarcació històrica que situa els municipis de la Vall de Biar a la comarca de l'Alcoià: "Som de l'Alt Vinalopó, i no com els agradaria als Ganduls de l'Alcoià, que en el nom ho porten tot", ha reivindicat la primera edil. Des de la bancada socialista han afirmat que el govern popular està aconseguint la colonització villenera del poble, mentre que des Compromís, el seu portaveu Joan Lluís Escoda ha afirmat que no opina sobre la decisió però que tot el que vaja en la línia editorial d'Intercomarcal TV li semblarà bé.

En tot cas les reaccions també s'han donat des de l'altra part de la frontera del terme municipal, concretament des del Centro de Salud "Villena I": "Aquí en oir hablar valenciano sabemos que bajan de Biar, y les damos pol saco con el palico de la PCR", ha afirmat un dels responsables del Centre. El temps dirà com queda este nou capítol.

Feliç Dia dels Sants Innocents.

Notícia dels Sants Innocents de 2020

Notícia dels Sants Innocents de 2019

Notícia dels Sants Innocents de 2018

L'article té 878 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).