• Inici
  • Societat
  • L'alcaldessa i les comparses de Biar fan una crida a la responsabilitat en el Mig Any

L'alcaldessa i les comparses de Biar fan una crida a la responsabilitat en el Mig Any

| Ajuntament de Biar | Societat
L'alcaldessa i les comparses de Biar fan una crida a la responsabilitat en el Mig Any

Les autoritats locals i festeres han decidit que l'ús de la mascareta serà obligatori en interiors quan no es consumisca i no es podrà desfilar sense mascareta ni consumir begudes o fumar durant la desfilada

Np. 11/11/2021. L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha realitzat una crida a la prudència en les celebracions del Mig Any Fester de Biar, aquest dissabte. Una crida al que s'han adherit les set comparses. El repunt de casos a la Comunitat Valenciana ha portat a la primera autoritat local i festeres a demanar als veïns de Biar i als de poblacions pròximes, que actuen amb “responsabilitat” enfront del coronavirus i a “fer tot el possible per a no tornar” als pitjors moments de la pandèmia. Martínez ha recordat que “a Biar hem viscut molt mals moments que no volem repetir”.

L'alcaldessa ha demanat que es complisquen les normes sanitàries com l'ús de mascareta i distància social i ha recordat que el fet d'estar vacunat no eximeix de passar la Covid-19 i de contagiar-lo. Així, en la reunió celebrada ahir a la nit, els presidents de les comparses van acordar adoptar unes certes mesures d'ús obligatori com l'ús de la màscara en interiors quan no es consumisca. Així mateix, s'ha insistit que no es podrà desfilar sense mascareta i que no està permés el consum de tabac ni begudes durant la desfilada. I finalment, preguen que si et trobes amb símptomes compatibles amb la covid, queda't a casa”.

A més ha insistit que “el Centre de Salut de Biar ens ha demanat que fem arribar a la població una petició de responsabilitat i s'indica, per part de les autoritats sanitàries, que a pesar que les dades no són preocupants, la pandèmia encara no ha acabat”.

Biar celebra aquest dissabte, 13 de novembre, el seu Mig Any amb la missa en el santuari, dinars en els masets de les comparses i una desfilada a les 17.00 hores. L'alcaldessa ha recordat que en tots aquests àmbits, les mesures sanitàries són d'obligat compliment i ha insistit que “el programa d'actes va passar de celebrar-se a la nit a celebrar-se a la vesprada amb l'objectiu d'extremar les mesures el màxim possible”.

Martínez ha destacat que “la crida és per a tota la població, però, en particular, li demane als joves que vagen espai i que eviten les multituds i utilitzen la mascareta, fins i tot en espais oberts”. “Sabem que han patit les penalitats de la pandèmia i que tenen moltes ganes de gaudir el seu temps d'oci. I l'única cosa que els preguem és que ho facen amb responsabilitat”.

L'article té 401 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).