Biar es queda amb les ànimes per Halloween

| Ajuntament de Biar | Societat
Biar es queda amb les ànimes per Halloween

Tres rutes que prometen una nit terrorífica als carrers històrics de la vila

NP. 28/10/2021. Biar celebra la Nit d'Ànimes amb rutes carregades de terror i misteri. La vila de l'Alt Vinalopó desterra de les seues celebracions, les carabasses i es queda amb la versió més tradicional, la “Festa dels Morts”. Històries de por que la tradició oral passava de pares a fills i que es relataven en l'última nit del mes d'octubre, hores abans que el rellotge marcarà la data del Dia de Difunts, s'escenifiquen als peus del castell, la qual cosa era un antic cementeri.

Setanta-cinc persones, en tres passades, recorreran un circuit urbà tancat en el qual els participants es veuran enfront de diferents personatges tètrics i escenes de terror. En aquesta cinquena edició de “Biar de llegenda”, l'Ajuntament de Biar va obrir les inscripcions, publicitant-se en el whatsapp municipal, i en menys de 12 hores, va haver de penjar el rètol d'aforament complet. La llista d'espera supera els 25 inscrits.

194

Una nit en la qual la tradició manté que les ànimes abandonen el Purgatori i tornaven a la terra, a les cases que van habitar per a comunicar-se i retrobar-se amb els seus parents i descendents, el centre històric l'envaeixen fantasmes i morts vivents. I no sols les ombres i la falta de llum és el millor dels escenaris, també les campanes de l'església contribueixen al fet que la nit siga més aterridora.

Fa dècades, en alguns pobles valencians es podia veure gent disfressada d'espectre, que imitava una processó amb la intenció de conjurar les característiques més amenaçadores de les ànimes en pena. Morts, mortalles, fantasmes i sers estimats que tornen del més enllà per a recordar promeses incomplides és el que trobaran en els racons més tenebrosos els qui han decidit que la nit de les ànimes és la indicada per a passar molts por. I això és el que es trobaran els que s'han atrevit a recórrer un “Biar de llegenda''.

L'article té 452 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).