• Inici
  • Societat
  • El Col·legi d'Infermeria d'Alacant destaca el paper de les infermeres i infermers en la lluita contra el càncer de mama i demana la posada al dia de les proves per a detectar aquests tumors

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant destaca el paper de les infermeres i infermers en la lluita contra el càncer de mama i demana la posada al dia de les proves per a detectar aquests tumors

| Col·legi d'Infermeria d'Alacant | Societat
El Col·legi d'Infermeria d'Alacant destaca el paper de les infermeres i infermers en la lluita contra el càncer de mama i demana la posada al dia de les proves per a detectar aquests tumors

(2021-10-18) El Col·legi d'Infermeria d'Alacant, davant la celebració hui, 19 d'octubre, del Dia Mundial contra el càncer de mama, vol destacar la importància que es pose al dia la realització de les proves diagnòstiques per a la detecció d'aquesta mena de tumors que hagen patit retard a causa de la paralització de bona part de l'activitat assistencial provocada per la pandèmia.

La detecció precoç del càncer de mama i la prevenció són unes de les principals armes per a lluitar contra aquesta mena de càncer i, per això, es vol aprofitar aquesta celebració per a conscienciar a les dones que s'acullen als programes de prevenció. Una detecció precoç és un factor fonamental per a superar amb èxit aquesta malaltia.

Cal destacar que si aquest diagnòstic es realitza en la primera fase del tumor la taxa de curació pot arribar fins a un 90%. Per això és imprescindible establir mesures de detecció eficaces i l'autoexploració és una d'elles.

Des del Col·legi d'Infermeria d'Alacant es vol posar en valor el paper de les infermeres/ers, especialment les que compten amb l'especialitat Obstètric-Ginecològica (matrones), a l'hora d'informar i educar a la dona en la detecció d'aquesta mena de malaltia, alguna cosa que ha de vindre acompanyat i complementat amb la implicació de l'Administració amb el desenvolupament real de mesures efectives per a la prevenció i detecció precoç d'aquesta mena de tumors. Les infermeres/ers tenen un paper fonamental també a l'hora de donar suport a la dona que pateix seqüeles derivades d'aquesta malaltia.

El càncer de mama representa entorn del 30% del total de càncers diagnosticats a la Comunitat Valenciana i presenta una taxa d'incidència d'uns 125 casos per cada 100.000 dones.

L'article té 142 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).