• Inici
  • Societat
  • La desocupació puja quasi mig punt durant el mes de setembre a Biar

La desocupació puja quasi mig punt durant el mes de setembre a Biar

| Eduard Garcia Molina | Societat
La desocupació puja quasi mig punt durant el mes de setembre a Biar

Font: Pixabay

El passat mes de setembre ens deixa la situació de desocupació -en la que actualment es troben 241 veïns i veïnes- amb una pujada de 0'42 punts, un total de cinc homes han causat alta en els servicis de búsqueda d'ocupació, tot i que quatre dones han eixit de l'atur i per tant el balanç se situa en una persona més en desocupació a la nostra localitat el balanç.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 151 treballadores respecte a 90 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 156persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 69 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 16 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 133 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria -el secundari- amb 65 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

181 

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va pujar en un 1'33 %, un total de 17 persones del municipi van causar alta en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

182

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 150 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).