Biar il·lumina el castell amb 20 projectors LED per a estalviar energia

Biar il·lumina el castell amb 20 projectors LED per a estalviar energia Ajuntament de Biar

El castell de Biar es veu diferent en les nits d'aquestes últimes setmanes, la llum que es projecta en ell és molt més blanca. El motiu és el canvi d'il·luminació, que potencia la visió de la fortalesa al mateix temps que s'estalvia energia per ser lluminària d'última generació.

En concret, s'han instal·lat a l'entorn del castell 20 projectors i s'ha substituït la il·luminació, que ja tenia 23 anys d'antiguitat i estava obsoleta, per llums led de baix consum. L'alcaldessa de Biar, Magadalena Martínez, ha assenyalat que “aquest canvi suposa un estalvi important energètic i econòmic”. La inversió total és de 10.351 euros en la compra dels projectors LED i 2.219 en la instal·lació.

La renovació de la il·luminació del castell és la primera fase del projecte, que també contempla la instal·lació de lluminàries en el camí d'accés fins a l'edificació medieval. Aquesta acció busca potenciar la bellesa de la fortalesa així com facilitar el passeig nocturn per la zona.

El Castell de Biar data del segle XII. Està inclòs en la ruta dels castells del Vinalopó, és un dels grans atractius de Biar, declarat Monument Nacional en 1.931, hui dia BIC, conserva una volta almohade del segle XII. Va ser conquistat pel Rei Jaume l, el Conqueridor el mes de febrer de 1245 després d'un setge que va durar sis mesos, en aquest assalt va ser utilitzat el “Fonèvol,” màquina de guerra per al llançament de pedres. El seu últim Alcaide segons el Llibre dels Fets, va ser Muza-Almorabit.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital RT @Biarsensacion: 🧥👛Compra als comerços AEBI o gaudeix dels bars i restaurants associats del 14 al 25 d'octubre i participa en el sorteig…
BiarDigital Quatre dones han deixat les llistes de l'atur, tot i que cinc homes s'han donat d'alta, per tant el saldo és d'una… https://t.co/UfbrfK9gvB
BiarDigital Els fulls per poder signar es troben en molts establiments comercials de #Biar. https://t.co/SSFzhjoUTz
BiarDigital Recordeu que podeu descobrir la vinyeta d'este mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, en les papereri… https://t.co/8ZZdUmj4rM

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com