• Inici
  • Societat
  • Biar no suma cap nou cas de Covid 19 per primera vegada en dos mesos

Biar no suma cap nou cas de Covid 19 per primera vegada en dos mesos

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar no suma cap nou cas de Covid 19 per primera vegada en dos mesos

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, no s'han detectat nous casos de Covid 19 a data 19 d'agost a Biar, diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

A hores d'ara són 6 els casos actius amb la malaltia diagnosticada, dos casos menys que l'actualització de dimarts passat, i per tant s'haurien donat dues altes mèdiques. Pel que fa a la incidència acumulada a Biar continua a hores d'ara en 164 casos per cada 100.000 habitants -baixa en 54 casos per cada 100.000 habitants-, mentre que a Biar s'han diagnosticat des de l'inici de la crisi sanitària un total de 384 persones de coronavirus. L'última actualització en la què Biar no va sumar nous casos de Covid 19 va ser la del 22 de juny, fa pràcticament dos mesos.

142 

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 312 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).