• Inici
  • Societat
  • Es modera l'alça de casos de Covid 19 a Biar tot i mantindre una incidència molt alta

Es modera l'alça de casos de Covid 19 a Biar tot i mantindre una incidència molt alta

| Eduard Garcia Molina | Societat
Es modera l'alça de casos de Covid 19 a Biar tot i mantindre una incidència molt alta

Font: Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s'ha diagnosticat un nou cas de Covid 19 a data 13 de juliol a Biar, diagnosticats per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Com es diu, Biar ha de sumar un nou cas de Covid 19 diagnosticat en els últims 14 dies. La incidència acumulada a Biar se situa a hores d'ara en 1.039 casos per cada 100.000 habitants -pujant en 27 punts respecte a l'última actulització-, mentre que a Biar s'han diagnosticat des de l'inici de la crisi sanitària un total de 355 persones de coronavirus. Pel que fa als casos actius al municipi ara per ara en serien 38, segons dades oficials de la Conselleria.

 128

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener. Cal recordar que les dades es publiquen cada dimarts i cada divendres.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

La incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar és una dada que es calcula amb una senzilla regla de tres assignant els casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants censats a Biar, mentre que la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

L'article té 45 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).