Col·legi d'Infermeria d'Alacant: “Les infermeres/ers tindrem un valor major quan siguem capaços de traslladar a la societat que la nostra professió no és un bé nostre sinó d'ells”

Col·legi d'Infermeria d'Alacant: “Les infermeres/ers tindrem un valor major quan siguem capaços de traslladar a la societat que la nostra professió no és un bé nostre sinó d'ells” Col·legi d'Infermeria d'Alacant

Mercedes Ferro Montiu, vicepresidenta d'ANDE, va participar en el webinar del Col·legi d'Infermeria d'Alacant titulat “El poder del lideratge infermer”

(2021-4-20) El Col·legi d'Infermeria d'Alacant va acollir ahir la primera activitat de la seua recentment creada Escola de Lideratge (ESLIDEN), un webinar titulat “El poder del lideratge infermer” en el qual es va comptar com a ponent amb Mercedes Ferro Montiu, vicepresidenta de l'Associació Nacional de Directius d'Infermeria (CAMINE), i que va ser presentat per Mª Remedio Yáñez, vocal I del Col·legi i coordinadora d'ESLIDEN.

L'Escola de Lideratge del Col·legi d'Infermeria d'Alacant és un nou servei col·legial posat en marxa per a proporcionar als infermers i infermeres coneixements, competències i habilitats en lideratge, però no sols per a l'àmbit de la gestió, sinó per a aplicar-lo en l'àmbit en el qual es treballe, siga hospitalari, de Primària o el sociosanitari, des del lloc de responsabilitat que s'ocupe i tant si es dediquen a la docència, com a la investigació o la gestió, i fins i tot per a poder adaptar-ho a la vida diària i personal. Així va presentar aquest nou servei posat a la disposició de les infermeres i infermers de la província d'Alacant la coordinadora d'ESLIDEN abans de donar pas a la intervenció de Mercedes Ferro.

La vicepresidenta d'ANDE va centrar la seua intervenció a destacar que “cal estar convençut que el que fan les infermeres i infermers cada dia té un gran valor per a la vida, per a la cura i per a la salut de les persones de manera individual i per al seu conjunt i que les infermeres i infermers tindrem un valor major quan siguem capaços de traslladar a la societat que la nostra professió no és un bé nostre sinó que és un bé d'ells”.

Al fil d'això va destacar també que els qui més haurien de reclamar la presència d'infermeres seria precisament la resta de la societat, perquè aqueix és valor que tenen per a garantir la major qualitat de vida i la major qualitat en el procés de mort quan arriba el moment. “Les infermeres som la professió que cada societat té al seu servei per a ajudar-lo en tots els tràngols relacionats des del naixement a la mort, som qui millor pot acompanyar en el naixement i qui millor pot acompanyar en la mort. Aqueix és el poder que tenim i que exercitem cada dia en els nostres actes”, va dir.

Mercedes Ferro va aportar una perspectiva històrica de la professió infermera indicant que “hem sigut una professió que s'ha bolcat en la cura dels ciutadans i alhora no hem dedicat suficient temps a reivindicar i fer visible el que per a nosaltres és el centre d'aquesta professió i això ha fet que molts de nosaltres pensem que cal fer un exercici i cal esforçar-se perquè deixem de naturalitzar el que estem fent. Perquè en la mesura en què ho trobem així de natural sembla que perd importància o prestigi. Hem de fer d'això una cosa expressa, li hem de posar voluntat de voler fer veure i traslladar el valor que tenen les nostres cures a la societat. No cal entendre que cuidar de les persones és una cosa natural sinó intentar donar-li un valor d'una cosa summament especial”.

Les cures, va continuar dient per a reforçar l'exposat anteriorment, tenen un gran poder perquè els pacients vegen que una infermera li ha ajudat a passar el seu procés, a viure el seu moment, a curar-se, a cuidar-se per a tindre la millor qualitat de vida o per a acomiadar-se d'aquesta vida en les millors condicions.

A més, va afegir que un altre dels poders que tenen les infermeres i infermers és el del reconeixement social, “que ha anat en augment però en el qual encara hem de continuar treballant. Aquest poder és imprescindible en l'àmbit en el qual tots ens movem. És necessari fer visible aqueix poder”, va dir.

Mercedes Ferro va llançar als qui van seguir la retransmissió d'aquest webinar la pregunta de “què fem cadascuna de nosaltres en el nostre àmbit per a empoderar les cures, per a fer-los mes presents en la societat”. Una qüestió que va plantejar al fil del que va comentar sobre el fet que “amb cuidar bé no és suficient, l'enorme valor de les cures ens demana a tots que fem una mica mes, que no creguem que és suficient amb fer la bona pràctica professional, hem de fer alguna cosa més. Cadascun de vosaltres i vosaltres heu de saber que es pot fer alguna cosa més per a afegir valor a les cures. No pot ser que el món estiga ple d'infermeres i que estiga com està, que encara, no ens hàgem empoderat prou. Davant això, em pregunte: les infermeres i infermers liderem les cures? Sí, però podem fer més coses per a liderar-los més, però no hem de fer-ho d'una forma anònima, hem de fer-ho personalitzant, en l'exercici de ser infermeres”.

La vicepresidenta d'ANDE va posar l'èmfasi a destacar la necessitat que les infermeres siguen líders, lideren en el sentit de ser la persona “que està al costat de tu i que aconsegueix traure el millor que es té dins. El líder naix però també es pot fer, tindre alguns dots facilita exercir el lideratge però sobretot cal preparar-se i fer d'això un objectiu en la nostra vida i voler fer-lo per a poder-lo desenvolupar”, va dir, després del que va concloure demanant que es trasllade a les infermeres i infermers que els succeïsquen “un reconeixement i un poder major de les cures en aquesta societat”.

Després de l'exposició de Mercedes Ferro es va obrir un torn de preguntes en el qual es van plantejar i van respondre interessants qüestions que poden consultar-se al costat de la resta del webinar en aquest enllaç.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "¿Por qué un tipo armado con pistola, spray de gas y porra de las que hacen moratones de larga duración, por qué es… https://t.co/HZW4xPIZJa
1hreplyretweetfavorite
BiarDigital Des de l'actualització del 2 de juny no s'han notificat nous casos de #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/k9j9PTpcdT
BiarDigital Segons el comunicat la plataforma busca "aclararir, d’una vegada per totes, la seua posició respecte a l’hotel i la… https://t.co/yJeGS2Mnrs
BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com