Aprovada la construcció d'una planta fotovoltaica entre els termes de Biar, La Canyada i Villena

Una planta d'energia solar Una planta d'energia solar Wikipèdia

Amb una inversió prevista de 115 milions d'euros, es pretén instal·lar una planta fotovoltaica amb el nom de Tendetes, que ocuparà una superfície pròxima a les 350 hectàrees entre els municipis de Biar, La Canyada i Villena. La potència de la planta serà de 165 MWp, mentre que la instal·lació podrà injectar a la xarxa 320 GWh/any, una potència capaç d'abastir unes 100.000 cases.

D'altra banda, segons l'empresa, la construcció de la planta fotovoltaica portaria aparellada la creació de 400 llocs de treball durant la seua construcció. Segons El Periódico de Villena, l'empresa Solarcentury, responsable de la construcció, una gran empresa en el sector de les energies renovables, hauria obtingut els permisos d'accés a la xarxa de transport per desenvolupar dues plantes fotovoltaiques a les comarques de Castelló i Alacant, que s'haurien de sumar als permisos obtinguts -per part de Conselleria- el passat mes de novembre a Turís i Alborache (València). Sumen així un total de quatre estacions que generarien 980 Gwh/any, i això equivaldria a unes 290.000 llars.

Segons Solarcentury, es tracta d'una inversió de 335 milions d'euros en total, que suposarà la creació de més de 1.000 llocs de treball en la seua fase de construcció. A més a més, la seua implantació evitarà cada any l'emissió de 290.000 tones de COa l'any.

Solarcentury

Fundada en 1998, Solarcentury, empresa líder en energia solar fotovoltaica, dissenya, construeix, gestiona i opera projectes fotovoltaics amb tecnologia intel·ligent. És reconeguda a tot el món per desenvolupar i construir alguns dels majors parcs fotovoltaics a el Regne Unit, Països Baixos, Espanya, Kenya i Mèxic, incloent projectes pioners com ara el primer pont solar en l'estació de Blackfriars, en el centre de Londres.

Durant els seus 22 anys d'història, Solarcentury ha contribuït a impulsar l'energia solar gràcies a la generació de 6 bilions de kWh d'energia neta, evitant l'emissió 1,7 milions de tones de CO₂ a l'atmosfera.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Demà en les papereries-llibreries de #Biar trobareu un nou número de Biar Digital en paper. 👉🏻Encara esteu a temp… https://t.co/vO0DEBP8fe
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital També continua la vacunació de les persones de 64 i 65 anys per part del Departament de Salut d'Elda amb una ampla… https://t.co/FdwWOWUzaA
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital Projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. @Biarsensacion @generalitat https://t.co/kZ05w6HNRm
BiarDigital La incidència és molt baixa o nul·la també als municipis veïns. @GVAsanitat, @generalitat https://t.co/aUcBnor6AS

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com