Biar cuida del Plàtano més vell i gros de la Comunitat Valenciana

Fumigació de l'arbre del Plàtano Fumigació de l'arbre del Plàtano Ajuntament de Biar

L'exemplar rep quatre tractaments de fumigació al llarg de l'any

NP. 17/03/2021. L'arbre del Plàtano de Biar ha rebut el primer tractament preventiu per a combatre als insectes que poden perjudicar la salut d'aquesta espècie. L'empresa encarregada de les seues cures va realitzar ahir la primera de les fumigacions de l'any.

L'exemplar situat en ple nucli urbà -en el passeig que porta el seu nom- precisa de cures especials per la seua avançada edat, prop de 300 anys. Per això, l'Ajuntament de Biar amb una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant de 6.000 euros, realitza quatre fumigacions anuals.

El regidor de Parcs i Jardins, José Soler, ha detallat que “el Plàtan no sols és important per la seua singularitat botànica sinó també per l'afecte que li tenen els veïns de Biar. L'arbre ha vist a generacions de biaruts buscar una mica d'ombra sota les seues branques”. Afig que “per això, les quatre fumigacions anuals són d'obligat compliment i, a més ens preocupem amb freqüència per la seua salut amb avaluacions per part dels tècnics i cobrint les necessitats que l'exemplar precisa a cada moment”.

Aquest arbre és un espècimen d'uns 26 metres d'altura, més de sis metres de diàmetre (a un metre i mig del sòl) i uns 30 metres de copa. És un exemplar d'un valor incalculable des del punt de vista botànic per ser el més vell i gruix (de la seua espècie), de la Comunitat Valenciana i un dels de major perímetre d'Espanya. Donades les dimensions de l'exemplar, els tècnics van necessitar una grua per a accedir a totes les parts de l'arbre i aplicar el tractament fitosanitari.

El Plàtan és una de les joies patrimonials de la localitat. De fet, és visita obligada per als turistes que s'acosten al municipi. Aquest arbre, juntament amb un pi pinyer (Pinus pinea) de propietat privada, són els 2 exemplars de Biar, inscrits en el Catàleg d'arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Demà en les papereries-llibreries de #Biar trobareu un nou número de Biar Digital en paper. 👉🏻Encara esteu a temp… https://t.co/vO0DEBP8fe
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital També continua la vacunació de les persones de 64 i 65 anys per part del Departament de Salut d'Elda amb una ampla… https://t.co/FdwWOWUzaA
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital Projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. @Biarsensacion @generalitat https://t.co/kZ05w6HNRm
BiarDigital La incidència és molt baixa o nul·la també als municipis veïns. @GVAsanitat, @generalitat https://t.co/aUcBnor6AS

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com