• Inici
  • Societat
  • Aturats i aturades busquen alternatives en una assemblea celebrada dilluns

Aturats i aturades busquen alternatives en una assemblea celebrada dilluns

| Eduard Garcia Molina | Societat
Aturats i aturades busquen alternatives en una assemblea celebrada dilluns

El passat dilluns es va organitzar a la Casa de Cultura per part de la CUP de Biar un acte públic que baix el títol "Què podem fer davant la situació laboral?". Durant l'acte els assistents van debatre sobre diferents formes d'organitzar-se per tal de trobar solucions, encara que siguen temporals, a la situació laboral actual. L'assemblea va començar amb l'exposició de Toni Terrones, membre de l'Assemblea d'Aturats i Aturades del barri d'Orriols, situat al nord de la ciutat de València, i militant de la CUP de València.

Tot i que actualment es troba en actiu, Terrones va ser un dels impulsors de l'Assemblea fa un any i mig, tot explicant que al seu barri, d'uns 30.000 habitants, hi havia un atur juvenil del 60 % i unes 3.000 famílies es trobaven en una situació delicada, "això va fer veure la necessitat d'organitzar-nos" segons Terrones.

L'objectiu d'esta Assemblea és "crear una cooperativa de multiservei que puga donar treball de diferent tipus a les persones desocupades del barri", Toni Terrones també va defensar que la seua associació no sols treballa per canviar la situació laboral de les persones que s'hi acosten, si no que també és necessària la pressió a l'Ajuntament per tal de que des de l'administració local es puga contractar a persones desocupades, o bé que siguen contractades per empreses que treballen al poble, etc...

La jornada també va comptar amb la participació de Jordi Pérez, natural de Castalla, que com a assessor laboral també va donar algunes claus i es va oferir a ajudar la futura Assemblea d'Aturats i aturades del nostre municipi. A continuació es va entrar en un debat amb la guia de l'experiència tinguda a Orriols, les persones participants acordaren reunir-se en assemblea cada dues setmanes, així com presentar a l'Ajuntament de Biar les demandes que s'acorden. L'atenció a persones majors, el cultiu de productes ecològics, o una cooperativa de serveis han estat algunes de les alternatives que els assistents han plantejat per poder autoocupar-se.

L'article té 50 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).