Biar digitalitzarà el rellotge de la torre del campanar de l'església de l'Assumpció

Biar digitalitzarà el rellotge de la torre del campanar de l'església de l'Assumpció Mª Victoria Puerto Sanz

Els treballs s'han iniciat amb el mesurament de les saetes que se substituiran per altres iguals però de menor pes

L'Ajuntament de Biar digitalitzarà el mecanisme del rellotge a dues cares del campanar de l'església de l'Assumpció de Biar. Situada en la plaça de la Constitució, la torre consta de quatre cossos i rematades i està decorada amb motius geomètrics. La seua planta és quadrilàtera lleugerament aixamfranada.

L'empresa encarregada de la instal·lació d'un rellotge digital en el campanar ja ha començat els primers treballs i espera l'arribada de material per a col·locar el nou aparell. Per a això, s'ha tret la vareta que regulava les manetes del rellotge i se substituirà per un dispositiu automàtic. El regidor d'Obres i Serveis, José Soler, explica que “tot el mecanisme antic es conserva dins del rellotge i el que aconseguim amb aquesta intervenció és que es done l'hora de forma més exacta”.

Una de les primeres actuacions va ser la presa de mesura de les saetes que es canviaran per altres més xicotetes per a alleujar el pes que ha de suportar el motor en moure-les.

El rellotge, de muntatge elèctric, està en funcionament i la transmissió a les campanes de quarts i de les hores es realitzava. Ara, el control del rellotge serà digital. El canvi de les saetes i els treballs de manteniment s'aprofitaran per a automatitzar els tocs tant dels quarts com de les hores. Així, els canvis d'hora i ajustos seran automàtics.

La substitució del mecanisme a motor pel digital es deu, en part, a la jubilació del rellotger, Roberto Colomina, que fins al moment es feia càrrec del seu manteniment. Soler indica que “l'automatització no significa cap canvi en els tocs de les nou campanes que es mantindran així com la possibilitat que repiquen de manera manual a vegades ”.

Els canvis no afectaran la visió del campanar de l'església, un dels grans atractius del patrimoni local. Encara que la primera pedra de la torre que corona el temple es va posar en 1699, no es va començar a construir fins a 1702 i es va acabar en 1767. L'estructura és de sillar embotit en la seua part frontal i s'eleva a 37 metres d'altura. Té en el seu segon cos un rellotge a dues cares, i, a la seua habitació, el joc de quatre grans campanes voltejables, així com també les altres tantes menors en el campanar del seu àpex.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Demà en les papereries-llibreries de #Biar trobareu un nou número de Biar Digital en paper. 👉🏻Encara esteu a temp… https://t.co/vO0DEBP8fe
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital També continua la vacunació de les persones de 64 i 65 anys per part del Departament de Salut d'Elda amb una ampla… https://t.co/FdwWOWUzaA
8hreplyretweetfavorite
BiarDigital Projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. @Biarsensacion @generalitat https://t.co/kZ05w6HNRm
BiarDigital La incidència és molt baixa o nul·la també als municipis veïns. @GVAsanitat, @generalitat https://t.co/aUcBnor6AS

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com