La desocupació repunta a Biar i puja en més de sis punts durant el mes de gener

El passat mes de gener ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 264 veïns i veïnes- amb una pujada de 6'45 punts, un total de 16 persones -un home i 15 dones- han s'han inscrit en les llistes de l'atur.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 165 treballadores respecte a 99 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 163 persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 83 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 18 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 144 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 71 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

021

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar en un 1'90 %, un total de 24 persones del municipi van causar baixa en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

022

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "A la meua forma d’entendre el moviment feminista des de fa uns anys amb la seua eclosió ha demostrat tindre dos as… https://t.co/Lu2E6C0gDE
13hreplyretweetfavorite
BiarDigital Flama Violeta convoca una concentració per a dilluns, mentre que @Biarsensacion programa diverses conferències a la… https://t.co/mBgKsScynF
BiarDigital La Masia-alberg juvenil Fontalbres, l'allotjament rural Casa Axier, el castell de Biar i el Museu Etnogràfic, reber… https://t.co/CZdRcEn5pr
BiarDigital #Biar conté la pandèmia tot i que cal seguir respectant les mesures sanitàries. https://t.co/U0TwoavzAh

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com