Biar baixa del centenar de casos diagnosticats de COVID-19 en els últims 14 dies tot i mantindre una alta incidència

Biar baixa del centenar de casos diagnosticats de COVID-19 en els últims 14 dies tot i mantindre una alta incidència Pixabay

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 97 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 31 de gener per la prova PCR en els últims 14 dies, cal recordar que les dades s'actualitzen cada dimarts i divendres per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 288 persones, lamentant d'altra banda la pèrdua de quatre vides a causa de la pandèmia des del seu inici.

Pel que fa a la incidència acumulada dels últims 14 dies continua disparada amb 2.642 casos per cada 100.000 habitants, amb diferència una de les més altes des de l'inici de la crisi sanitària. Val a dir que des de l'actualització de divendres, els casos han baixat en 20 persones diagnosticades, mentre que la incidència acumulada ha baixat en 300 casos per cada 100.000 habitants.

017

Tres casos més detectats a l'IES Biar

D'altra banda, el passat 29 de gener en una carta adreçada a les famílies dels alumnes de l'IES Biar es va posar en coneixement l'aparició de tres casos positius de COVID-19 que pel que se saps haurien tingut un origen extern al centre, demanant extermar les precaucions tot i el descens progressiu de casos en aquesta tercera onada de la crisi sanitària.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 2.642,33 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 97 casos comptabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Payá es va encarregar de l'Arxiu municipal durant més de 50 anys i va ser pregoner de les Festes en 2011. https://t.co/HWpWTqXXbl
BiarDigital 📌Aigua de les Fontanelles? Que té a veure amb la vinyeta d'este mes realitzada per Eloy Alemañ Navalón? 👉🏻Ho pots… https://t.co/cRHdCByC02
BiarDigital Una competició que no és prioritària per al club local. https://t.co/Swi5wS7vHy
BiarDigital Tot i això la incidència a #Biar continua sent alta. @GVAsanitat #Covid19 https://t.co/uKhPQ1ch9K

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com