• Inici
  • Societat
  • Biar manté huit casos de Covid-19 durant els últims 14 dies i una incidència que supera els 200 per cada 100.000 habitants

Biar manté huit casos de Covid-19 durant els últims 14 dies i una incidència que supera els 200 per cada 100.000 habitants

| Eduard Garcia Molina | Societat
Biar manté huit casos de Covid-19 durant els últims 14 dies i una incidència que supera els 200 per cada 100.000 habitants

Segons les dades oficials oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Biar suma un total de 8 casos de persones diagnosticades de Covid-19 a data del 17 de desembre per la prova PCR en els últims 14 dies.

El total de casos des de que es conten les persones diagnosticades amb l'inici de la pandèmia del COVID-19 a Biar ascendiria així a 72 persones. Lamentant d'altra banda la pèrdua de dues vides a causa de la pandèmia des del seu inici.

Tot i això, s'ha donat un fort ascens en els casos registrat, ja que a les acaballes del mes de novembre, a nivell local s'havien registrat un total de 58 casos des de l'inici de la pandèmia, mentre que a hores d'ara ja es comptabilitzen 74, un augment de 16 casos.

Publicació de les dades

Des del mes de maig es venen publicant per part de la Conselleria de Sanitat les dades actualitzades per municipis pel que fa a les persones que han donat positiu en el test PCR o que han faltat per la pandèmia del COVID-19. Tot i això les dades es recullen a partir del 30 de gener.

PCR. Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats poden tardar unes hores.

Incidència acumulada

A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a Biar seria de 217 casos per cada 100.000 habitants. Esta dada ix de fer una senzilla regla de tres assignant els 8 casos comtabilitzats fins ara en els 14 últims dies als 3.671 habitants de Biar censats, i la X correspondria als 100.000 habitants, que és la mostra que s'està utilitzant per treure'n el resultat. Un indicador sobre el risc de contagi per a la població.

 108

L'article té 19 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).