• Inici
  • Societat
  • La desocupació baixa tres punts i mig a Biar durant el mes de novembre

La desocupació baixa tres punts i mig a Biar durant el mes de novembre

| Eduard Garcia Molina | Societat
La desocupació baixa tres punts i mig a Biar durant el mes de novembre

El passat mes de novembre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 241 veïns i veïnes- amb una baixada de 3'60 punts, un total de 9 persones -6 homes i 3 dones- han deixat la llista de l'atur.

Les dones continuen constituint la majoria de persones que es troben en desocupació, amb 148 treballadores respecte a 93 treballadors, mentre que els majors de 45 anys són la franja d'edat on es concentra l'atur al poble, amb 154 persones.            

Pel que fa als treballadors i treballadores entre 25 i 44 anys sumen un total de 66 persones en desocupació, mentre que els menors de 25 anys tenen 21 persones inscrites en els serveis de búsqueda d'ocupació.

Per sectors, el terciari -els serveis- és el més castigat amb 130 persones en situació de desocupació, seguit pel sector de la indústria amb 68 persones, mentre que les persones joves sense una ocupació anterior, l'agricultura o la construcció tenen uns nivells més moderats.

D'altra banda cal posar en valor els plans de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana en la contractació de dues persones a través de l'Ajuntament de Biar per a neteja viària, així com la contractació d'altres 13 persones per treballar en obres i com a reforç a les brigades forestals dins dels plans EMCORP i EMERGE de la Generalitat Valenciana. 

A continuació es poden consultar les dades desglossades i ampliades:

106

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social va baixar lleugerament en un 0'30 %, un total de 9 persones del municipi van causar baixa en el règim de la Seguretat Social durant el mes passat, ja siga en el règim general o per compte propi, que són els més habituals.

107

Font: SEPE

Diferència entre dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social

L'atur únicament mesura si les persones en situació de desocupació segueixen o no apuntats a les llistes del Servei Públic d'Ocupació Estatal; sí una persona deixa de comptabilitzat en esta llista, les raons de l'eixida poden ser pel fet que ha trobat treball però també, perquè s'han desapuntat de la llista oficial (una cosa freqüent entre els aturats que no tenen dret a prestació o ja l'hagen esgotada), perquè s'han anat del país, etc…

D'altra banda, les dades sobre afiliació es refereixen a totes aquelles persones la relació de les quals amb la Seguretat Social és d'alta per raó del seu treball (població ocupada). No inclouen els que cotitzen per altres motius (perceptors de prestacions de desocupació, convenis especials obtenció de convenis especials, prestació sanitària.

L'article té 26 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).